Новини Турагенции

Най-добрите места за посещение през юни

   
Най-добрите места за посещение през юни

Лятото е почти тук, което означава, че повечето хора започват да мислят за почивка.

Юни е страхотно време за резервации, защото това често е последният месец преди пиковия летен сезон за много дестинации и позволява на пътуващите да посетят различни места, преди да се появяват големите тълпи от туристи.

Като месецът с най-дългите часове дневна светлина в Северното полукълбо, юни също така е време за изпълнени със слънце дни на много места по света и за сезонни събития на други дестинации.

Ето някои от най-подходящите места за посещение през месеца, според The National:

Гластънбъри, Вeликобритания

Най-големият фестивал за музика и сценични изкуства на открито в света се провежда всеки юни на площ от 900 акра в югоизточната част на Англия. Фестивалът продължава вече повече от пет десетилетия и привлича стотици хиляди почитатели на музиката всяка година.

През тази година той започва на 21 юни и ще продължи до 25 юни с изпълнения на Arctic Monkeys, Guns N' Roses, Елтън Джон и много други.

Освен с фестивала, Гластънбъри може да се похвали с много независими магазинчета, кафенета и барове, както и с руините на древното Абатство Гластънбъри и хълма Гластънбъри Тор, които разкриват страхотни гледки към остров Авалон, Гластънбъри и Съмърсет.

Заливът Аругам, Шри Ланка

Любимото място на сърфистите в Шри Ланка – заливът Аругам, оживява всеки юни. Докато мусоните в страната обхващат южното и западното крайбрежие на острова, положението на източното крайбрежие е съвсем различно.

Юни в залива Аругам означава изпълнени със слънце дни и страхотни условия за сърф с вълни в своя пик. Това е най-доброто време за посещение, преди плажовете на страната да се напълнят с летовници, които обикновено прииждат в Шри Ланка през юли и август.

Провинция Даларна, Швеция

Всяка година през юни, след като зимата отдавна е отминала, Швеция отбелязва своя летен фестивал. Той съвпада с най-дългия ден от годината и отдавна е считан за вълшебна нощ в страната. Празненствата включват партита в беседки, корони от диви цветя и танци.

Подобни събития има в цялата страна, но Даларна в Централна Швеция е мястото, където човек може да се потопи напълно в това изживяване. През 2023 г. фестивалът се пада на 23 юни, петък, но празненствата започват преди това и приключват след тази дата.

Националния парк Серенгети, Танзания

В Танзания през този месец предстои невероятно изживяване, тъй като в националния парк Серенгети тече голямата миграция.

Посетителите могат да се насочат към Западния коридор на парка, за да видят чудото на природата в целия му блясък на фона на стадата антилопи гну, газели и зебри, които си проправят път на север в търсене на храна и нови места за размножаване.

През деня има слънце и средни температури от около 25 градуса, но вечерите са по-студени.

Куинсланд, Австралия

В южното полукълбо през този месец в Австралия се появяват първите признаци на зимата, но в Куинсланд природата сияе, приветствайки сухия си сезон с най-малка норма на валежи.

Това също така е и краят на сезона на медузите, което означава необезпокоявани дни на плажа и във водата.

Този месец е идеалното време за плуване и гмуркане в Големия бариерен риф или за плаване около островите Уитсънди.

И тъй като това се счита за време извън сезона за международните посетители, сега е подходящ период за намирането на изгодни сделки за полети и хотели и за преживяване на лишени от туристи крайбрежия.

Хусавик, Исландия

Лятото идва в Исландия през настоящия месец, водейки със себе си безкрайното среднощно слънце, разцъфнали полета с лупина и по-високи температури. Хусавик, който се намира в северната част на страната, е мястото, ако искате да наблюдавате китове през лятото.

Бившето рибарско пристанище си създава репутация на европейската столица за наблюдаване на китове, а лятото в Исландия привлича огромни количества планктон във водите около красивия град, който пък е основната храна за тези животни.

Освен китовете, в града туристите може да посетят църквата Husavikurkirkja, която датира от 1907 г. и да се потопят в геотермални извори. Плуването обаче няма да е възможно, защото температурата на водата все още е около 6 градуса.

Уганда

Уганда е дом на над 400 планински горили и има репутацията на едно от най-добрите места в света, където човек може да види този вид маймуни в тяхната естествена среда.

През юни в страната започва по-сухият период, което означава, че е по-малко вероятно следите да бъдат отмивани и месецът е подходящо време тези величествени същества да бъдат видени.

Дните са топли и сухи, като само периодично има валежи. Това също така е подходящо време за посещение на езерото Виктория преди летните тълпи от туристи.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати