Турагенции

Туроператорът Екватор предлага почивки в Мароко от септември

   
Туроператорът Екватор предлага почивки в Мароко от септември
  iStock

Мароко набира популярност сред българските туристи в последните няколко години. С живописните си гледки, спираща дъха природа и топло ориенталско обслужване, това несъмнено е място, което си заслужава. Дестинацията е колоритна и вълнуваща, съчетавайки модерни и средновековни градове, високи планини, безкрайни пустини и плажове. Именно този неподправен чар прави страната един от туристическите гиганти в Северна Африка.  

Всяка година топлият климат, красивите плажове и ориенталската култура привличат милиони туристи. Някои от най-популярните градове са Маракеш, Фес и Казабланка, като всеки предлага много различно преживяване на посетителите си. В това отношение Мароко може да удовлетвори желанията на всеки тип турист.  

Туроператорът „Екватор” е подготвил  

три основни програми  

до страната за тазгодишния сезон. На разположение на българите е 8-дневна all inclusive почивка в курорта Агадир или Маракеш, както и екскурзия „Перлите на Мароко“, която дава страхотна възможност на всеки да опознае в дълбочина обичаите, традициите и културата на местните хора. Полетите от София до Мароко по тези програми ще се реализират всеки понеделник от 4 до 25 септември 2023 г. 

“Мароко може да изглежда малко претрупан и хаотичен в началото, но е изключително очарователен и безпрецедентно екзотичен. Намира се на 13 километра от брега на Испания, в Северозападна Африка и е смесица от приказен Близък изток, берберска традиция и европейски влияния”, разказва Петя Борисова, маркетинг мениджър в „Екватор“. Цените за почивка в Агадир започват от 1805 лв. на човек и са включени самолетните билети за чартърен полет с Bulgaria Air, летищните такси, регистриран багаж до 15 кг и ръчен багаж, трансферите, 7 нощувки в хотели с изпитано качество и медицинска застраховка с „Евроинс“. Туроператорът работи с 9 хотела в района, сред които такива от хотелските вериги на RIU и Iberostar, които са се превърнали в синоним на качество през годините.  

Агадир е известен със своите безкрайни златисти плажове и кристално чисти води. Плажовете са идеални за любителите на слънцето и морето, които могат да се насладят на дълги спокойни разходки по пясъчния бряг или да се потопят в освежаващите води на Атлантическия океан. За тези, които обичат активен отдих, Агадир предлага възможности за сърфинг, кайтсърфинг и дори джетсърфинг. 

Градът предлага и богата културна и историческа наслада. Една от най-известните забележителности е крепостта Касба, която се издига на хълма с изглед към целия куррот и пристанище. Посетителите могат да се насладят на впечатляващи панорамни гледки и да се потопят в богатата история на региона. Агадир е бил място на много културни смеси и влияния, което се отразява в архитектурата, гастрономията и културните събития в града. 

Почивката в Маракеш  

включва същия пакет в общата цена започваща от 1984 лв. на човек. В района от “Екватор” работят с три хотела от веригите Mogador, TUI и RIU. Но голямото предимство на Маракеш е, че предлага много забележителности и история. Почивката там е по-подходяща за онези туристи, които обичат да се потопят напълно в автентичната местна култура и да се запознаят отблизо с историята на всяко място.  

Една от най-известните забележителности е Джемаа ел-Фна, площадът, където се разгърна светът на мароканската култура. Посетителите могат да се насладят на изпълнената с живот пазарна атмосфера с множество търговци, улични изпълнители, ароматни пазари и вкусна мароканска кухня. Близо до площада се намират и знаменитата Кашба и броени крачки след това – маракешката Медина, която пренася в традиционната архитектура, малки улички и множество магазинчета, предлагащи ръчно изработени сувенири и екзотични специалитети. 

Градът притежава и величествени дворци и градини. Например Бахия палац със своите прекрасни вътрешни дворове и изящно украсени стаи, които отразяват богатството на мароканската архитектура и култура. Друга известна градина е Жардин Мажорел, където може да се насладите на обстановка, изпълнена с цветя, фонтани и традиционни марокански елементи. 

А онези, които искат да съчетаят почивката и културоппознавателната обиколка, за тях най-подходящ е турът  

“Перлите на Мароко”.  

Той съчетава най-доброто от двете екскурзии с 4 нощувки в Маракеш и 3 в Агадир. Освен това към пакетната цена е включена и обиколна екскурзия на Маракеш, където туристите ще се запознаят със забележителностите чрез професионална беседа.  

Има възможност и за записване на допълнителни екскурзии с туроператора. “Екватор” предлага богата селекция от преживявания. Сред тях са екскурзия до Водопадите Узуд, обзорна обиколка на Агадир, целодневно пътуване до Ессаурира, посещение на Тиут и Тарудант, както и вечерно фолклорно шоу. 

Програмите в Мароко ще ви потапят в ориенталска приказка и ще ви запознаят с най-интересното от този далечен свят. Пътуването до африканската перла ще ви награди с много приключения, спиращи дъха гледки и незабравими моменти! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати