Новини Турагенции

Програмите на ТЕЗ Тур за Крит са подходящи и за екскурзия

   
Програмите на ТЕЗ Тур за Крит са подходящи и за екскурзия

Традиционно сме свикнали да мислим за Гърция като ексклузивно плажна дестинация, но не трябва да забравяме, че е дом на една от най-древните цивилизации. Цялата страна разказва историята на Древна Елада с изключително запазеното си културно наследство, но има едно място, което сякаш изпъква. Крит е остров, обвит в митове и легенди и е идеалното лятно бягство за всеки пътешественик. А с “ТЕЗ Тур” Крит се превръща в преживяване за всички сетива! Туроператорът е същински експерт в почивките на гръцкия остров и с него нищо не може да се обърка!

Дестинацията е част от портфолиото на туроператора от дълги години, което е гаранция за качеството на услугата. “ТЕЗ Тур” имат собствен офис на острова и представител от агенцията е винаги насреща за туристите. Преди дестинацията се е предлагала само пролет и есен с чартърни полети, но от няколко години Bulgaria Air значително  улеснява транспорта и редовната им линия до Крит прави пътуването удобно през цялото лято. Полетите на националния превозвач ще се реализират всяка сряда от 7 юни до 4 октомври включително. Допълнително “ТЕЗ Тур” пуска и пакети с ден на отпътуване неделя - на 3, 10 и 17 септември.

Цените започват от 385 € на човек и включват самолетен билет София –Хераклион - София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air в икономична класа, пътнически и летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Портфолиото от хотели, които “ТЕЗ Тур” предлага, е огромно. Туристите имат избор от над 100 хотела в различни категории. “Хотелите в Крит могат условно да се разделят на два типа - градски и резорти. Градските най-често са разположени в по-оживените части на курортите и като цяло са с по-компактна територия, на повече етажи. При тях основният плюс е че са в сърцето на курорта, заобиколени от магазини, заведения, барове и дискотеки, което ги прави супер избор за активна почивка с възможности за много забавления”, разказва Милена Недялкова, маркетинг мениджъра на туроператора.

За другият тип хотели тя допълва: “Резортите са разположени по-отдалечено от центъра, за да разполагат с повече площ и пространство и съответно са с доста по-голяма територия. Това позволява повече уединеност на посетителите, тъй като често стаите са тип къщи/вили, а в повечето хотели има и няколко басейна, обширна плажна ивица със собствен плаж. Доста хотели вече разполагат и със собствен аквапарк. Вече тези големи хотелски  комплекси са досущ като анталийските, като се отличават с безупречно обслужване, изключително вкусна средиземноморска и европейска кухня, отлично развита инфраструктура в хотела, която позволява забавления за малки и големи. В случая удобното е, че независимо кой тип е по-подходящ за туристите, ние имаме богата палитра от предложение включително луксозни хотели, семейни курорти и бутикови хотели, които отговарят на различните предпочитания и бюджети на туристите. Така всеки може да намери нещо по свой вкус!”.

“ТЕЗ Тур” работят с някои от най-популярните вериги хотели като Grecotel, Aquila, Aldemar, Iberostar. През годините те са се превърнали в символ на качество и гаранция за една абсолютно безпроблемна екскурзия.

Това, което прави острова привлекателен, е именно богатата му история. Крит е остров с огромно значение за Древна Гърция, но също така е дом на митове и легенди. Всъщност едно от най-популярните места е Минойският дворец в Кносос.  Това категорично е най-големият и най-важният археологически обект на Крит. Този древен дворец е изграден преди повече от 4 000 години и е бил дом на крал Минос.

Музеят Ираклион към двореца също е много впечатляващ, тъй като той е най-големият музей на Крит и съдържа най-много артефакти от Минойската цивилизация. Там могат да се видят различни предмети като керамика, бижута, оръжия и други, които откриват много за историята на острова и древната критска култура.

Друга интересна забележителност е гората Самари. Тя е една от най-известните природни забележителности на остров Крит. Намира се в западната част на острова и е част от Националния парк Самария. Гората е известна с нейната дълбока и впечатляваща Самарийска река.

Самари е позната също така с най-дългия и най-дълбокия каньон в Европа, който се нарича Самарийски каньон. Той привлича много туристи и хайкъри от цял свят. Пътят през каньона е около 16 км и предлага невероятно пътешествие през планински пейзажи, реки, пътеки и природни красоти.

Този район им особена атмосфера, която кара посетителите да се връщат отново и отново. Мястото е смятано за свещено от древни времена и царете на Крит влизали вътре, за да правят жертвоприношения. Хората са измислили всякакви предания за клисурата и платото Омалос над нея, тъй като не са можели да си обяснят уникалните картини и странните звуци, разнасяни от ехото между древните скали.

Естествено, не може да пропуснем и плажовете на о. Крит. Те се отличават с разнообразието си - има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и разбира се, плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като Гръцките Малдиви или розовия рай. Други популярни плажове на острова са Елефантос, Балос и Вай, които впечатляват с блаженото спокойствие и райските кристално сини води.

Чарът и магията на Крит са осезаеми. Това райско кътче на земята е пропито с история, а красивите гледки са само допълнение. Пътуването до гръцкия остров е подходящо както за семейства с деца, които да се насладят на морските забавления и спокойствието, така и за младежи, които търсят бурен нощен живот. Многото лица на Крит са това, което го прави специално място, защото никъде другаде по света не се съчетават по този начин забележителности, природа и атракции. Посещението на острова е същинско преживяване за сетивата и гарантирано ще остави хубави и топли спомени.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати