Новини Транспорт

Швейцарската авиокомпания Edelweiss Air пуска полети от Цюрих до Варна

   
Швейцарската авиокомпания Edelweiss Air пуска полети от Цюрих до Варна

Швейцарската авиокомпания Edelweiss Air пуска полети от Цюрих до Варна от 9 юли 2023 г.,съобщиха за TravelNews от Летище Варна. Те ще се изпълняват всяка неделя до края на август. Целта е да се хване пиковия летен сезон по Северното Черноморие. Цените започват от 156 швейцарски франка в посока, показва справка в сайта на авиокомпанията. В полетите ще има и туристи със седемдневни пакети на туроператорите с програми за Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена.
Edelweiss Air AG е швейцарска авиокомпания, която основно прави чартърни полети. Тя е дъщерна на националния превозвач Swiss International Airlines, който от своя страна е част от "Луфтханза груп". Извършва полети до европейски и междуконтинентални дестинации от базата си на летище Цюрих.
Швейцария беше на 28-мо място по важност пазар за българския туризъм преди Ковид пандемията през 2019 г. Тогава дойдоха над 37 400 туристи, което беше с ръст от 20% спрямо предходната година, показват данните на Министерството на туризма. След пандемията този пазар все още не се е възстановил и през тази година няма да надвиши 50% от обема преди пандемията, обясниха пред TravelNews туроператори и хотелиери.
Чартъри от Швейцария се очаква да има през този летен сезон и до Летище Бургас, където се търси най-много Слънчев бряг.

Мирослав Иванов, Варна