Новини Транспорт

Български мениджър посрещна групата на круиза MSC EURIBIA

  14.07.2023 18:42  
Български мениджър посрещна групата на круиза MSC EURIBIA

Българинът Георги Великов е мениджър "Напитки" (bavarage manager) на най-новия круизен кораб MSC EURIBIA, съобщи за TravelNews Калина Тодорова, управител на туроператора "Аполо". Той приветства българската група от 80 човека, водена от туристическата компания, която цяла седмица вече плава в Северно море с програмата до Норвежките фиорди.


"Щастлив съм да посрещна толкова голяма група на борда на MSC EURIBIA. За мен е голямо удоволствие да виждам все повече българи", коментира Великов. Той работи в круизния туризъм от 15 години и се изкачва по стълбицата на развитие до мениджър на дивизията за напитките на кораба. Освен него, на MSC EURIBIA работят още 4 българи, които също са на добри позиции.


Круизът тръгна от Копенхаген (Дания) и вече мина през най-големите забележителности - Норвежките фиорди. Утре трябва да пристигне в Кил (Германия), където групата ще разгледа Хамбург, вторият по големина град в страната. Туристите ще се разходят из историческата улица от 17 век Крамерантсгасе, ще се види сградата на кметството, църквата "Свети Михаил", изкуствените езера Алстер и Шпайхерщад, кварталът с каналите и старинните търговски складове, обясни Калина Тодорова. Накрая корабът се връща в Копенхаген и групата ще си тръгне със самолет за България. 

 

MSC EURIBIA е най-новият пътнически лайнер на голямата италианска круизна компания MSC Euribia. Той събира 6327 пътници и 1704 екипаж. Дължината му е 331.43 метра, ширичината – 43 м, и достига скорост от 22.7 възела. Кръстен е на древната богиня Еврибия, която владее моретата със силата на ветровете и съзвездията. На него се прилагат най-съвременните технологии за защита и опазване на морската екосистема. Корабът е с най-новите технологии, които го правят все по-чист и безопасен за морето. В допълнение на множество оригинални произведения на изкуството, които може да видите из кораба, за първи път самият корпус на круизния кораб е визуален шедьовър, изрисуван от немския художник Алекс Флеминг.

Мирослав Иванов