Новини Събития

Банско джаз фестивал: Остават броени дни до най-големия джаз фестивал у нас

  31.07.2023 12:01  
Банско джаз фестивал: Остават броени дни до най-големия джаз фестивал у нас

Остават броени дни до старта, когато от 5-ти до 12-ти август Банско ще бъде в ритъма на джаза 24 часа. Със забележителна и завладяваща програма от активности през целия ден, Банско разгръща програмата на фестивала не само като вечерна, а във целодневна.

Банско джаз фестивал ще подари на жителите и гостите на града една впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма.

Тази година се поставя началото на експозицията "Джазът в България", уникална сбирка, която разказва истории за развитието на джаза у нас. Тази интересна колекция представя богатата джаз култура на България през призмата на музиканти, композитори, изпълнители и ценители на джаз музиката. Всеки експонат е предоставен от дарители, които се постараха да предадат духа на джаза. Експозицията представя мост между миналото и настоящето на джаза в България и привлича вниманието на посетителите със своята ценност и значимост. Тази година поставяме начало, защото тя непрекъснато ще расте и развива. 

Още една нова инициатива по време на Банско джаз фестивал, публиката ще може да се срещне със знакови имена в джаза всяка вечер от 19:00 в читалището на гр. Банско на „Джаз среща на чаша вино с…“

Разбира се,  в програмата е и сцена „Млади таланти“ - всеки ден от 11 ч. в градския парк пак там от 13 ч. - забавни игри за малки и големи от 17 ч. Джаз в града - на различни локации в града ще свирят млади джаз изпълнители, за да подгреят публиката за концертите на голяма сцена на площад Никола Вапцаров. И в това издание на Банско джаз фестивал, изпълнителите от голямата сцена ще проведат свои майсторски класове с участниците в „Джаз академия“ Банско 2023.

ПРОГРАМА: 

БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ 2023 - ХЕДЛАЙНЕРИ ВСЯКА ВЕЧЕР НА ФЕСТИВАЛА

Банско джаз фестивал разкрива нови хоризонти не само по отношение на програмата си, но и в това да затвърждава реномето на Банско като световна джаз дестинация. Това доказват не само имената на голямата сцена, но и ангажираността на организаторите да привлекат и увлекат публиката в джаза.

 May be an image of 4 people, clarinet, trumpet, saxophone and text that says 'BANSKO JAVZ FESTIVAL แนม MAURO SIGURA quartet, Italy 8.08 -BTopHиK'

May be an image of 1 person, trumpet and text that says 'BANSKO JAZ FESTIVAL PRESTI ISTITUTO CULTURA SOFIA PAPIN music LANZONI DUO, Italy 09.08- -cpRAa'

May be an image of 1 person and text