Транспорт

Google Flights вече ще показва най-евтините дати за полет

  31.08.2023 17:04  
Google Flights вече ще показва най-евтините дати за полет

Google обнови Google Flights, като вече услугата ще предоставя повече информация, която може да ви помогне да спестите пари, когато резервирате пътуване със самолет през определени периоди от време.

Да речем, че планирате семейна ваканция през зимата и искате да резервирате полети – Google Flights ще ви каже дали цените са по-ниски или по-високи от средните в момента, както и кога да резервирате полета, за да си осигурите най-добрата оферта.

Въпреки, че технологичният гигант твърди, че ранната резервация обикновено е най-сигурният залог, новата функция за търсене позволява на потребителите да открият кои периоди от годината са най-подходящи за закупуване на билети. Инструментът предлага полезна информация за това дали цените са завишени или са намалени.

Например, тези данни могат да ви кажат, че най-евтиният момент за резервиране на подобни пътувания обикновено е 2 месеца преди заминаването, а вие в момента сте в тази благоприятна точка“, заявяват от Google.

За да се възползват максимално от това, пътуващите могат дори да се включат в получаването на чести актуализации за избраната от тях дестинация и дати. Това означава, че когато цените паднат, потребителите ще бъдат уведомени по имейл, при условие че са регистрирани в Google.

Някои полети дори ще бъдат обозначени и със значка за „ценова гаранция“, което означава, че Google е сигурен, че цената няма да стане по-ниска преди излитането. Ако това се случи, Google ще възстанови разликата чрез Google Pay. Важно е обаче да знаете, че това е част от пилотна програма, достъпна за избрани маршрути в САЩ.

Новата информация за „най-евтиното време за резервация“ и други функции за спестяване на пари от полети бяха обявени в понеделник публикация в блога на Google, която включва и преглед на тенденциите в резервациите на полети за тази година, показващ последните данни до юли.

Сред акцентите е установено, че за полетите около Коледа средните цени са били най-ниски 71 дни преди заминаването, в сравнение с 22 дни преди излитането в доклада за тенденциите през 2022 година.