Транспорт

Самолетът, който трябваше да докара българи от Тел Авив, не получи разрешение за полет

  10.10.2023 16:26  
Самолетът, който трябваше да докара българи от Тел Авив, не получи разрешение за полет

Извънредният евакуационен полет на частния превозвач "Юропиън Еър Чартър", който трябваше да превози българи от Тел Авив, предвид усложнената ситуация в Израел, е бил отменен по оперативни причини. Самолетът трябваше да излети празен от София, но от компанията съобщават пред националното радио, че не е получил разрешително за полет и уточняват, че такъв е планиран за утре, но той ще превозва единствено служители на компанията. Към момента полетът до и впоследствие от Тел Авив на "България еър", планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието.

От летище София посочват пред БТА, че полетът LY551 на EL AL - ISRAEL AIRLINES LTD от и до Тел Авив е кацнал с 30 минути закъснение и е излетял обратно в 12.08 часа. Днешният полет W64427 на Wizz Air за Тел Авив е бил отменен.

Полет FB571 по линията София - Тел Авив - София на компания "България еър" е трябвало вчера да излети от летището в Тел Авив, но е бил отменен. Същият полет е трябвало днес да излети към Израел, но няма да се състои. Към момента полетът до/от Тел Авив на "България еър", планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието.