Оферти

Обиколка на Филипините: Бохол, Себу, Корон, Манила, 15-25.11.23

  02.11.2023 15:55  
Обиколка на Филипините: Бохол, Себу, Корон, Манила, 15-25.11.23

Яркозелени оризища, кипящи от живот мегаполиси, димящи вулкани, маршрутки в крещящи цветове (т.нар. jeepney) и усмихнати, видимо безгрижни хора – всичко това са Филипините.

Намиращи се в Югоизточна Азия, островите са далеч от континента – не само географски, но и духовно, и културно. За разлика от предимно будистките и мюсюлмански държави в този регион, Филипините са подчертано католическа страна, резултат от 350 години испанско владичество. Следите от испанското минало са видни в пищните градски фестивали, филипино-иберийската колониална архитектура и вековните каменни катедрали, доминиращи над централните площади. Моловете, веригите за бързо хранене и широкото разпространение на английски език обаче, издават присъствието на американците – колониалните наследници на испанците. И въпреки тези външни влияния, населението на страната и до днес до голяма степен остава единна общност.

Филипините се състоят от над 7000 острова, вариращи от големите, свръхнаселени Лусон на север и Минданао на юг, до видимо безлюдните малки парчета земя, издигащи се над тюркоазените води на Южнокитайско море край о-в Палаван. Вътрешността на „класическия” филипинския остров обикновено е покрита с джунгла, а крайбрежията са пясъчни плажове, често „охранявани” от коралови рифове.
Тази програма залага на приключението в умело съчетание с достатъчно време за плаж и почивка по едни от най-красивите места във Филипините. Ще има разбира се разходка до Шоколадените хълмове в провинция Бохол и среща с най-малкият примат на планетата - тарсиерът (Tarsius Syrichta), посещение на известния културен град Себу, както и време за уникалната Манила. 
Заповядайте с нас!
 
Програма

Ден 1:  Отпътуване към Филипините
Среща на летище София Т2 два часа преди полета. Чекиране. Отпътуване от София с полет през Истанбул по разписание. Кратък престой на междинната точка.

Ден 2: Mанила

Излитане от Истанбул. Пристигане в Манила в 18:35. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Celeste 4* или подобен 4*. Нощувка. 

Ден 3: Манила - Бохол 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Манила за Бохол в 09:20. Пристигане на Бохол в 10:20ч. Тур с включен обяд.

Турът започва с посещение на Blood Compact Memorial Shrine и Националния музей на Бохол. После продължава с посещение на църквата Baclayan, Църквата Baclayan, направена от коралов камък. Тя една от най-запазените в региона, въпреки че е и най-стара. През 2013 год. претърпява щети по време на земетресението с магнитуд 7.2.

Следва резервата Tarsier за среща с най-малката в света маймунка – Tarsier. . Шоколадените хълмове и махагоновата гора Bilar.

Пътят към Шоколадените Хълмове (Chocolate Hills), състоящи се от 1776 хълма с височини от 40 до 120 метра, минаваме през известната дву- километрова махагонова гора Bohol Mahogany Man-Made Forest, между Бохол и Билар. Спирка на наблюдателна площадка за панорамна гледка към Шоколадените Хълмове. През лятото куполовидните, покрити с трева възвишения изсъхват и стават кафяви, превръщайки района в редове от „шоколадови” целувки.

Отправяме се към Лобок за 50- минутен речен круиз с богат обяд с традиционна филипинска кухня на плаващия ресторант. 

Следобед - посещение на пещерата Kangcaramel Cave.

Трансфер до хотела. Настаняване в Linaw Beach Resort 4*  или подобен 4*.  Вечеря. Нощувка. 

( Хотелът е наскоро реновиран и отговаря на изискванията и на най-претенциозните туристи. Слави се с най-добрия плаж на острова с бял, фин пясък и кристално-чиста вода.)

Ден 4: Бохол​ - остров Баликасаг

Закуска. Целодневна екскурзия до остров Баликасаг. Цял ден сред делфини и коралови рифове. Посещение на пясъчния риф Virgin Island, подземната пещера Хинагданан. Време за плаж и за гмуркане с маска, плавници и шнорхел. На някой от островите - пикник за обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5: Бохол - Себу 

Закуска. Трансферт до пристанищято за качване на ферибот до Себу. Плаването е с продължителност около 2 часа 09:20 до 11:20. На пристигане - посрещане и обяд в местен ресторант. След обяд – тур на Себу.

Турът започва с посещение на Даоисткия храм и цветните граини и разбира се продължава с останалите исторически забележителности на Себу – форт San Pedro, кръста на Фернандо Магелан, църквата Santo Nino ( Санто Ниньо),  базиликата Миноре дел Casa Gorordo и къщата на Yap-Sandiego,  Даоисткият храм, цветните градини в планината над града.

Кръстът на Магелан е поставен от Испанците и е поръчан от самия Магелан. Намира се в параклис до базиликата Minore del Santo Nino, най-старата католическа църква в държавата. Фортът Сан Педро е отбранително съоръжение построено от Miguel Lopez de Legazpi, първият губернатор на Филипините. 

Настаняване в хотел от вида Pacific Cebu Resort 4*  или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 6:  Себу - Ослоб

Закуска. Отпътуване за Ослоб за целодневен тур, изпълнен с приключения.  

Днес ще наблюдяваме китови акули - едни от най- големите животни на света,. Китовата акула е най-голямата акула, а също така най-голямата от живеещите днес риби. Най-големият измерен екземпляр е с дължина 12,65м.  Посещение на водопадите Kabutongan Falls, Tumalog Waterfalls, Inambakan Falls с възможност за прекрасни снимки. Посещението на трите водопада зависи от това как се движи групата ( дали ще стигне времето). Връщзне в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7: Себу - Корон

Закуска. Трансфер до летището за полет до Корон. Пристигане на Корон. Трансфер до хотел от вида Asia Grand View Coron 4*. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8: Корон

Закуска. Отпътуване за полудневен тур на град Корон с ппосещение на метния пазар, църквата Св. Августин, пристанището. Изкачване на връх Тапяс за панорамна гледка към Корон. Възможност да се потопите в горещите минерални водима Maquinit.  Обяд в типичен местен ресторант. Връщане в хотела.

Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 9:  Корон

Закуска. Отпътуване за целодневен тур на природните забележителности на Корон. Сред предидените обекти са езеото Кayangan с прекрасната ми панорама към залива Корон, двойната лагуна Twin Lagoons, където сладката вода се среща със солената, езерото Barracuda Lake, рифа Balinsasayaw Reef,  Twin Peaks, Coral Garden, острови Каламианес. Посещение при местното племе Тагбануа ( или друго ). Връщане в хотела.

Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 10 :  Корон - Манила - Истанбул

Закуска. Сутринта - свободно време за плаж. Около обяд -  освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Манила.  

На пристигане - Тур на Манила. Да посетиш столицата на Филипините Манила е основна стъпка в опознаването на историята на държавата както и на модерното и общество. Градът е оживен търговски център, поради стратегическото си разположение, още от времето на испанската търговия с кораби с Акапулко (днешно Мексико). В рамките на стените (Intramuros) е стария административен и търговски център на града. Защитен от запазените високи стени, Intramuros е тих район с колониално наследство. Забележителностите които ще посетите са  Форт Santiago, църквата Свети Августин и Casa Manila. Построена през 1607г. църквата Свети Августин е най-старата във Филипините и една от 4-те барокови църкви влезли в списъка на ЮНЕСКО през 1993год. като защитени обекти от Световното Наследство. Бароковия стил на Европейския архитект е интерпретиран от Китайските и Филипинските майстори с великолепен резултат. След Intramuros се посещава парка Rizal, където е екзекутиран филипинския национален герой Хосе Ризал. Турът продължава с причудливото Китайско гробище и района Quitapo – най-старата част на града. По време на тура има осигурен късен обяд / вечеря. 

Около 19:00 - трансфер до международния терминал. Чекиране за полет  до София. Отпътуване за Истанбул в 22:20.

Ден 11: Истанбул - София

Пристигане в Истанбул в 06:20. Престой на летището. Около 14:55 - отпътуване за София. Пристигане на летище София Т2 в 15:10.

За повече информация вижте ТУК.