Новини Събития

Airbnb раздава безплатен престой в хижата на Дядо Коледа в Лапландия

  12.12.2023 13:24  
Airbnb раздава безплатен престой в хижата на Дядо Коледа в Лапландия

Списъкът с начини за празнуване на Коледа през 2023 г. става все по-дълъг. От всички тези градове с великолепни коледни базари и светлини до ваканционните дестинации, които са модерни тази зима, ние наистина сме разглезени откъм възможности.

Но преди да резервирате градска почивка до Познан или полет до Канкун, хванете се за елените. Коя би могла да бъде звездата на върха на дървото с възможности за бягство през този празничен сезон? Е, Airbnb даде отговора.

Платформата за ваканционни домове посочи действителната пощенска служба на Дядо Коледа в Рованиеми, финландска Лапландия, и тя вече е отворена за резервации.

Най-добрата част? Безплатно е – има само една малка уловка. Гостите, които имат достатъчно късмет да си осигурят резервация ще трябва да запретнат ръкави и да се заемат с обработката на писма, а интензивен курс по „елфиране“ ще бъде преподаван от Катя, главният елф, пише Time out.

Но не се притеснявайте – след всички изпразвания на пощенски кутии и подпечатване на писма, гостите ще бъдат почерпени с обилни финландски ястия, каране на моторна шейна, пътуване, за да видят Северното сияние и дори парна сесия в сауната. 

„Елфите работят денонощно, за да превърнат хижата на Дядо Коледа в зимна страна на чудесата“, казва Катя. „Гостите не само ще могат да спят в къщата на Дядо Коледа, но и ще могат да надникнат зад кулисите на официалната пощенска служба на Дядо Коледа по време на най-оживеното време от годината.“

Гостите ще прекарат трите си нощувки в къщата на Дядо Коледа, с включени закуска и вечеря.