Анализи Новини

Гълъб Черпоков: В Япония не знаят къде се намира България

   
Гълъб Черпоков: В Япония не знаят къде се намира България
Министър Динкова и посланик Мичиган Хисаши
  МТ

Всички в Япония знаят къде се намира Гърция, но не и България, въпреки че нашето кисело мляко е популярно там и се произвежда по лиценз със закваската ни. Това коментира пред TravelNews един от най-големите професионалисти в българския туризъм и доайен с 48 години опит - Гълъб Черпоков, и бивш управител на туроператора „Вегена“. Той сподели своя опит по повод срещата на министъра на туризма Зарица Динкова с японския посланик Н.П. Мичиган Хисаши. На нея посланикът отбелязва: "има необходимост от допълнително и целенасочено представяне на възможностите на българския туризъм, за да може страната да бъде разпознаваема и да се конкурира с рекламата на съседните ни държави". 

Гълъб Черпоков даде пример с Гърция и нейната разпознаваемост в Япония. „При една командировка в Япония ми предложиха да запозная служителите на партньорската ни фирма с туристическите възможности у нас. В началото на лекцията помолих присъстващите около 40 души с вдигане на ръка да покажат знаят ли къде се намира България. Ръка вдигнаха трима служители – тези, които отговаряха за работата с Румъния и България. След това попитах знаят ли къде се намира Гърция. Всички вдигнаха ръце. A знаете ли, че на север Гърция граничи с България? В залата настъпи оживление и много значителни споглеждания“. 

Черпоков се надява да бъдат осъществени опознавателни пътувания с туроператори и журналисти от Япония, които да се запознаят с туризма ни, каквито намерения е изразила министър Динкова пред посланика. В рамките на разговорите двамата обсъдиха взаимното сътрудничество в областта на туризма, а именно: организиране на опознавателни фам трипс за туроператори и журналисти в двете държави; по-активни участия в изложенията в Япония; организиране на специални събития, посветени на туризма и културата в Токио, както и създаване туристически офис на България в Токио или Осака. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати