Новини Турагенции

Бахрейн и Катар и ОАЕ са хит в круизните пътувания

   
Бахрейн и Катар и ОАЕ са хит в круизните пътувания

Круизите определено стават все по-атрактивен вариант за почивка сред българите. Огромният плюс на този тип пътуване е, че възможностите са неограничени - има романтични островни круизи, такива, които обхващат цели континенти, или пък тематични. Според Веселка Дамянова, маркетинг мениджър на “Crusit.bg”, обаче най-интересни за туристите са луксозни екзотични дестинации. Пример за круиз, който съчетава три такива, е програмата на MSC за Бахрейн, Катар и Обединените арабски емирства.
 
Круизът се реализира с кораба MSC Virtuosa. Той предлага на своите пътници лукс и разнообразие от удоволствия. С тонове развлечения и активности, корабът е идеален за почивка, която обединява комфорт и забавление. Снабден с модерни удобства, включително изискани ресторанти, СПА център и спортни площадки, MSC Virtuosa отговаря на всякакви желания. Българските туристи на "Crusit.bg" (част от туроператора Usit Colours) могат да избират между 7 варианта - вътрешни каюти и над 50 външни или с балкони. Разнообразието прави круиза достъпен за всеки тип туристи, независимо от бюджета. 

Маршрутът несъмнено е онова, което най-много привлича пътешествениците, но удобствата на кораба категорично не са за пренебрегване! Обиколката на Дубай, Доха, Бахрейн, Абу Даби и Сир Бани Яс, в допълнение с луксозния кораб, правят едно наистина неповторимо преживяване!

Цените на програмата 

започват от 1292 евро на човек и освен круизното настаняване, "Crusit" организира и всички трансфери по програмата. Туроператорът включва в пакетната цена и двупосочен самолетен билет за полет София – Истанбул – Дубай с авиокомпания Turkish Airlines, с включен 23 кг чекиран багаж + 7 кг ръчен, 1 нощувка в хотел в Дубай и автобусни трансфери летище - хотел - пристанище - летище. Цената покрива и настаняване за 7 нощувки в избрания тип каюта на борда на MSC Virtuosa, както и изхранване на пълен пансион на борда. Разбира се, всеки гост има и достъп до дневни и вечерни развлечения на борда, откритите басейни, джакузи, шезлонги, плажни кърпи и фитнес центъра. А за максимална сигурност на туристите “Crusit” включва към пакета си и медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие за спешни медицински разходи при инцидент и заболяване, включително COVID-19, с лимит на отговорност 10 000 евро.

Дубай 

е идеалната отправна точка за подобна екскурзия, тъй като през последните години стана доста популярен. Посещавайки града, туристите могат да се настроят за предстоящото пътуване, потапяйки се в динамичния свят на изумрудени небостъргачи, модерно изкуство и разкош, до където окото може да види. Разбира се, няма как да се пропуснат иконични архитектурни чудеса като Бурдж Халифа и впечатляващите плажове на Джумейра. Градът предлага и богато културно разнообразие, отразено в старинните пазари и модерните музеи. Съчетавайки традиция и иновации, Дубай привлича със своя екзотичен блясък и вълнуваща енергия.

Следващата спирка 

по програмата е Доха, столицата на Катар. Подобно на емирствата, страната се развива с шеметна скорост през последното десетилетие, но въпреки това успява да запази автентичността си. Съчетавайки традиционни арабски елементи с модерен блясък, градът предлага вълнуваща мозайка от култура и бизнес. Величествените сгради като Музея на ислямското изкуство придават на Доха уникален архитектурен характер. Освен това музеят е дом на най-голямата колекция от ислямско изкуство от три континента, обхващаща 1400 години.

От всички страни в програмата, 

Кралство Бахрейн 

е най-малко популярна в България. Непознатото категорично я прави изключително любопитна спирка. Бахрейн е страна по-известна с разпуснатия си начин на живот, отколкото като богата нация, произвеждаща петрол. Истината за това интересно място е, че успява да съчетае най-доброто от източния и западния свят съвсем непринудено и естествено. Тя остава популярна поради централното си местоположение в Близкия изток, „отвореността“ си към западните туристи и по-либералната позиция по отношение на алкохола. Столицата на Бахрейн - Манама, е пропита с история и уникални кътчета. Атмосферата, която градът създава, не може да бъде описана с думи - древната архитектура, в съчетание с новия модерен облик на града наистина правят мястото космополитно.

Нещо интересно за страната е, че се нарича "бисерът на Арабския залив". Това е така, защото кралството има над 4000-годишна традиция в гмуркането за перли. Единствено там се предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да проверят за наличие на перли!

Столицата на Обединените арабски емирства - 

Абу Даби, 

е перфектният завършек на пътуването! Градът излъчва елегантност и културно богатство. Сред небостъргачите и разкошните търговски центрове, всеки пътешественик може да открие уют и смирение в Бялата джамия. Величественият храм е спиращ дъха! От друга страна "Лувърът" в Абу Даби е перфектно място за всеки почитател на изкуството. Музеят съчетава творби от всички краища на света в един уникален културен комплекс. Тези забележителности не само обогатяват градската сцена, но и отразяват симбиозата на традиция и модерния дух, които правят Абу Даби толкова вълнуващ и уникален за посещение.

С този круиз на MSC същински може да се потопите в луксозния начин на живот, присъщ на петролните гиганти. Всяка от страните има богата, но разнообразна история. Освен това държавиге в този регион са някои от най-подходящите за начинаещи пътешественици и са идеална първа спирка в Близкия изток. Там всеки говори английски и мисли най-доброто на туриста - местните са изключително гостоприемни. Това прави пътуването в Катар, Бахрейн и ОАЕ лесно, приятно и същински релаксиращо.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати