Анализи

Европейски курорт бе обявен за най-добрата зимна дестинация в света

   
Европейски курорт бе обявен за най-добрата зимна дестинация в света

Тази зима можете да се възползвате от многобройни възможности за бягство от всекидневието - от посещение на зашеметяващи коледни базари до престой в истинската къща на Дядо Коледа.

Но най-добрата зимна дестинация в света - това вече е друго. А компанията N.Peal има отговор. За да определят най-добрите зимни курорти в света, експертите са проучили фактори, сред които качество на снега и надморска височина, екологични показатели, възможности за хранене и напитки, както и дейности, които не са свързани със ски, последователи в социалните медии, и дори цена на бирата.

И така, кой вдига купата? Това е Цермат в Швейцария. Курортът получи 938 точки благодарение на своите уелнес хотели, божествени ресторанти и зашеметяващи пейзажи - езера, ледници и, разбира се, Матерхорн.

Уислър в Канада се класира на второ място, но като се има предвид, че ски курортът предлага множество дейности (включително ски писти от световна класа), блестящи възможности за настаняване и страхотна парти сцена, не е трудно да разберем защо.

На трето място е Аспен в САЩ, а на четвърто - Шамони във Франция. Шест френски дестинации заеха място в топ 15, като в класацията попаднаха още Вал д'Изер, Морзин и Алп д'Юез. Voila.

Ето и 15-те най-добри зимни дестинации в света според N.Peal:

Снимка: Shutterstock

Цермат, Швейцария

Уислър, Канада

Аспен, САЩ

Шамони, Франция

Авориаз, Франция

Куршевел, Франция

Нисеко, Япония

Тромсьо, Норвегия

Вал д'Изер, Франция

Сен Мориц, Швейцария

Алп д'Юез, Франция

Kakslauttanen, Финландия

Морзин, Франция

Icehotel, Швеция

Синята лагуна, Исландия



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати