Новини Хотели

Хотел Las Vegas Strip вече приема гости

   
Хотел Las Vegas Strip вече приема гости

Мечтата на строителен предприемач да отвори курорт на Las Vegas Strip, наподобяващ легендарния Fontainebleau в Маями Бийч, вече е реалност. Осъществяването й обаче отнема повече от десетилетие, през което строителството на 67-етажната кула често буксува.

„Вдъхването на живот на Fontainebleau Las Vegas беше изключително пътуване“, каза Джефри Софър, който слага началото на проекта, губи го и го придобива отново, за да го завърши.

„Отварянето на курорт с такъв размер и обхват е изживяване, което се случва веднъж в живота,“ добавя той, цитиран от Daily Mail.

Fontainebleau е най-високият, най-новият и най-син хотел в бляскавия курорт на Южна Невада. С цената си от $3.7 милиарда, той е вторият най-скъп в града – след $4.3-милиардния 66-етажен Resorts World, който отваря врати през юни 2021 г. и се намира на кратка разходка по Las Vegas Boulevard.

Името на 3644-стаен, висок 224 метра Fontainebleau припомня иконата на Маями Бийч, която семейството на Софър придобива през 2005 г.

Но проектът в пустинята Мохаве има своя собствена бурна история на възобновяване, стопиране и смяна на собствеността след старта на строителството през 2007 г.

Софър, който е председател на базираната в Маями Fontainebleau Development, губи финансиране по време на Голямата рецесия и се оттегля от проекта през 2009 г., когато сградата е завършена на около 70 процента.

Намесват се различни нови собственици, включително известния финансист Карл Айкан и строителния предприемач от Ню Йорк Стивън Уиткоф. Последният обявява през 2018 г., че ще препроектира и преименува курорта на The Drew, но той отново е стопиран по време на пандемията.

Междувременно, тромавата обвивка на сградата с незавършена фасада откъм улицата понякога се използва от местните пожарникари за обучение. В процеса на работа през миналия юли пък малък пожар на покрива предизвиква тревога, но не причинява големи щети.

Софър и Fontainebleau Development придобиват отново проекта през 2021 г. и си партнират с Koch Real Estate Investments, за да го финансират и завършат. Предприемачът нарича процеса „изпълнението на една дългогодишна мечта и доказателство за духа на нашата марка, който съществува вече седем десетилетия“.

„Изкуството, архитектурата и дизайнът са ключови компоненти от Fontainebleau и изживяването на гостите“, според Брет Мъфсън, президент на Fontainebleau Development.

Президентът на Fontainebleau Las Vegas Марк Трикано съобщи миналия месец, че курортът ще наеме повече от 7000 работници. Имотът разполага с 1300 игрални автомата, 128 хазартни маси и повече от 36 бара и ресторанта. Цените на стаите за откриването започват от около $300 на вечер.

Структурата е най-високата обитаема сграда в Невада и втората по височина в Лас Вегас, изпреварена само от близката наблюдателна площадка на кулата Strat, издигаща се на 350 метра.

Fontainebleau е построен на мястото на хотел El Rancho от 1948 г. Той е разрушен през 2000 г., след като Софър и Turnberry Associates го купуват.

Плановете за изграждане на хотел-казино с британска тематика с копия на Лондонската кула и Бъкингамския дворец са отложени след терористичните атаки на 11 септември.

Fontainebleau е в непосредствена близост до най-новата част на Конгресния център на Лас Вегас - пространство на стойност 1 милиард долара, което отвори врати през януари 2021 г. Предлага изглед и към концертната зала Sphere, открита през септември.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати