Новини Транспорт

Луксозният влак от Париж до Италия, еднопосочният билет за който струва $8500

   
Луксозният влак от Париж до Италия, еднопосочният билет за който струва $8500

Най-емблематичния железопътен маршрут в Европа - „Ориент Експрес“, планира пътуване до крайбрежието на Лигурия през лятото на 2024 г. Влакът – чието пълно име е Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train, Europe – ще пътува от Париж до Портофино през юни.
Въпреки името си, този нов маршрут няма да стига до Венеция. VSOE, както е популярен, ще тръгва от Париж в 15:00 часа, преминавайки покрай Дижон, Лион и Авиньон, а след това ще се движи по Кот д’Азур, преди да стигне до Италия.

Краят на пътешествието ще бъде в Санта Маргерита Лигуре в 13 часа на следващия ден. Гостите ще бъдат трансферирани до Портофино и ще се настанят за две нощувки в известния хотел Splendido, посочва CNN Travel. След всичко това те рязко ще се върнат в реалния живот, защото билетите за влака са еднопосочни.

Ако искат да направят обратното пътешествие по релсите, ще трябва да използват претъпкания регионален влак обратно до Генуа и Милано, преди да продължат към Париж с високоскоростния Frecciarossa.

Цените започват от около 8 525 долара на човек за три нощувки, като пътешествениците ще получат много лукс за парите си. Храната се подготвя от носителя на звезда Мишлен шеф Жан Имберт, а вечерите ще са придружени с музика и танци.

За обичащите луксозните пътувания влакът разполага и с осем нови апартамента, дебютирали през 2023 г.

Оставете сърцето (и портфейла) си в Портофино

Междувременно, в хотел Splendido – манастир от 16-и век с изглед към прочутото пристанище на Портофино, предлагащ наскоро реновирани стаи и басейн със солена вода, гостите ще получат петстепенно дегустационно меню от шеф Имберт, последвано от коктейли в петък вечер.

В събота те ще се наслаждават на частна филмова прожекция на открито на известната Пиацета в Портофино.

Това е първият път, в който влакът посещава италианската Ривиера, но няма да е последният. Планира се пътуването да се превърне в ежегодно събитие, като датите за 2025 г. предстои да бъдат потвърдени.

През 2024 г. ще видим дебюта и на влака Orient Express La Dolce Vita в Италия, който няма връзка с този на Belmond, а е отделно начинание на Accor.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати