Новини Турагенции

Екватор организира 12-дневни екскурзии до Шри Ланка

   
Екватор организира 12-дневни екскурзии до Шри Ланка

Дванадесет дни в началото на година на екзотичен остров? Категорично това е мечтата на много българи в момента. Е, “Екватор” имат страхотно предложение, което ще удовлетвори това желание! Две групи на туроператора заминават на 28 януари и 8 февруари 2024 г. към Шри Ланка!

Тази държава привлича все повече български туристи в последните години и си проправя път в портфолиото на много от туроператорите. Шри Ланка, известна и като "Перлата на Индийския океан", посреща посетители с уникалната си комбинация от природни красоти, богата история и културно наследство. Съчетанието от бели плажове, изумителни планини и плодородни долини прави страната идеална за разнообразни преживявания.

Шри Ланка предлага пъстрота от исторически обекти, включително древни храмове, старинни градове и руини, които отразяват богатата й култура и влиянието на различни цивилизации. Един от най-популярните културни паметници в програмата на “Екватор” е Канди - свещеното сърце на Шри Ланка, дом на съкровище - зъб от Буда.

Освен това, там има различни национални паркове и резервати, където може да се срещнете с многообразие от диви животни, включително слонове, леопарди и безброй птици. Национален парк Яла предоставя уникална възможност за туристите да се потопят в природата и красотата на страната.

Програмата на “Екватор” “Шри Ланка от А до Я” обхваща както културни, така и природни забележителности, позволявайки на всеки да се запознае с дестинацията по уникален начин. Пакетът се предлага с четири или пет дни екскурзионна програма. Останалите дни са предвидени за почивка на морето - перфектният вариант за всеки, който иска да съчетае полезното с приятното. За хора, които вече са посещавали страната или пък търсят единствено релакс - има вариант и за 12-дневна почивка.

Цените започват 

от 3215 лв. на човек и включват самолетен билет София – Матала – София, трансфер летище – хотел – летище, трансфери по програмата с луксозен автобус, 11 нощувки със закуска и вечеря, представител на туроператора с български език за целия престой, екскурзоводско обслужване на място с превод на български език, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А). Освен това туроператорът предлага бонус пакет “Максимална сигурност”, който осигурява възстановяване на платената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.

Разбира се, обиколните турове включват в цената си и разходите по всички посетени забележителности. А кои са те?

Е, опознавателният тур започва с вечерно сафари в национален парк Яла. Той е с площ 1259 кв. км и е създаден през 1938 г. като първоначално е бил резерват за стрелба на спортисти. Това е най-известният и добре развит национален парк, където могат да се наблюдават голямо разнообразие от диви животни и птици. 

Дивите животни 

включват стада от слонове с различни размери, леопарди, диви свине, диви биволи, крокодили и пауни, чакал, ленива мечка и други животни.

Разнообразието на птиците се състои от около 130 вида, включително постоянно обитаващи и такива, които мигрират. Индийски щъркели, райска мухоловка, сива чапла, орел змияр, морски орел, черноврат щъркел, лопатарки и пеликани придават цвят на птичия живот в парка.

Нувара Елия 

е друга вълнуваща спирка в програмата. Малкият колониален град е любимо място за туристите, които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации. Градът има дългогодишна история като английска колония, но днес основната атракция на Нувара Елия са огромните чаените плантации и фабрики, разположени в самия център на остров Шри Ланка.

Нувара Елия е районът с най-високо отглеждане на чай в света. Насаждения с невероятни размери са разположени на надморска височина от повече от 2500 метра над морското равнище. Това се доказва от самото име Навара Елия, което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето. Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета, величествени кипариси и поляни, върху които расте мента. Благодарение на това напитката придобива специални, уникални вкусове. Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво.

В следващите дни туристите ще имат възможност да се 

насладят и на Канди. 

Градът е обект на световно културно наследство, втори по големина в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Сочи се като най-важното светилище на будистите в страната, тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда. Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр. н. е. и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в. сл. н. е. в косите на неизвестна принцеса. Смята се, че който притежава зъба, има божественото право да владее тази земя.

Това са само част от вълнуващите места, включени в програмата “Шри Ланка от А до Я”. Ентусиастите могат да обогатят и времето си за почивка с допълнителни занимания като разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки и наблюдение на китове. Последното е един от най-популярните избори на острова, тъй като това е едно от най-добрите места в света, където може да се види син кит. Достигайки до 30 м дължина и маса от 120 тона, това са най-едрите и редки бозайници на земята, а да се видят на живо със сигурност придава усещане за страхопочитание към природата.

Шри Ланка определено е многопластова държава с интересни предложения за всеки тип пътешественик. Дестинацията предлага не само атрактивни условия за почивка и феноменални плажове, но и богати на емоции преживявания. Ако искате да започнете 2024 по-близо до природата и да забавите темпото - то това категорично е мястото за вас!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати