Новини Събития

Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година

   
Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година

Пързалката ще може пак да се ползва безплатно от организирани групи ученици

Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година. Известната като ICE PARK Sofia пързалка пак е позиционирана в Княжеска градина до Орлов мост, но този път е с променена форма, обхващаща двете широки алеи, успоредни на бул. "Руски", точно срещу главния вход на Софийския университет, пише 24chasa.

Съоръжението вече работи с четири сесии всеки ден. Пързалката разполага с няколко хиляди чифта кънки, десетки тренажори за обучение на деца, няколко инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.

Цената на посещение е 15 лв. за една сесия от два часа, промоцията е валидна до отварянето на останалите ледени алеи с етап 2 от изграждането, който се забави поради събитията около монумента. Предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 3 лв. Билети могат да се купят и онлайн през сайта https://www.icepark.bg/, откъдето може да се изберат желаната дата и сесия. Също така могат да заявят кънки под наем, тренажор или индивидуален урок с инструктор.

Работното време е всеки ден от 11 до 22 ч с четири двучасови сесии ежедневно: 11 – 13 ч, 14 – 16 ч, 17.00–19  ч и 20 –22  ч с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива „София – световна столица на спорта" по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

След 15 януари ICE PARK Sofia отново ще предостави възможност за безплатно ползване от организирани училищни групи с преподавател, всеки делничен ден от понеделник до четвъртък в часовете 11 -13  ч и 14 -16  ч, за което всички директори на столични училища ще бъдат уведомени с писма и подробна информация.

В дебютния си сезон миналата зима Леденият парк предизвика огромен интерес и бе арена на няколко емблематични срещи на българските звезди в зимните спортове. ICE PARK Sofia ще работи през цялата зима поне до средата на февруари.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати