Оферти

Екскурзия за Карнавала в Рио де Жанейро 2024, водопади Игуасу и Буенос Айрес

   
Екскурзия за Карнавала в Рио де Жанейро 2024, водопади Игуасу и Буенос Айрес

Дати:  09.02.2024г. -  19.02.2024г.
3 нощувки в елегантния Буенос Айрес , 2 нощувки в Игуасу в сърцето на джунглата до водопадите и 4 нощувки в Рио де Жанейро на първа линия Копакабана плаж 

 
Годината е 2024, най-голямото и грандиозно шоу в света, Парада на Шампионите по време на Карнавала в Рио де Жанейро !
За 12-та година програмата ни ще реализира една истинска мечта със специална селекция хотели в най- атрактивните места на Буенос Айрес, Игуасу и Рио де Жанейро по време на Карнавала в Рио и Парада на Шампионите.
Програмата е с възможност за допълнително удължаване на престоя с круиз по Амазонка, а при записани над 12 желаещи, представител на агенцията пътува като водач-организатор по маршрута.
 
ММ ТРАВЕЛ кани всеки пътешественик по дух на това уникално и вълнуващо пътуване до "другата земя", за която местните индианци казват, че се намира и пази в сърцето на всеки и от там и започва.  
Програмата е бутикова с индивидуален подход и според Вашите интереси и въображение можем да добавим или съкратим активности и събития по маршрута.
 
Добре дошли в колоритния, благодатен и контрастен свят на Бразилия и Аржентина, където всеки ден е най-красив и благодарен ден на света !

ПРОГРАМА
ДЕН 1 - 2 / 09-10.02.2024 : СОФИЯ- БУЕНОС АЙРЕС
Полет от София до Буенос Айрес през транзитно европейско летище.
Кацане в Буенос Айрес на другия календарен сутринта. Добре дошли в Буенос Айрес! Стартира нашата програма: Посрещане от фирмата партньор на ММ ТРАВЕЛ в Буенос Айрес. Чака ни нашия екскурзовод за трансфер по високоскоростна отсечка, платно за специални гости на столицата с цел избягване на задръстванията. Пристигане и настаняване в хотел централно разположен в шопинг зоната на града на пеша разстояние от известната Марина. Свободно време за обяд, почивка и първи впечатления;  започва полудневна обиколка с екскурзовод от най- европейската столица на Латинска Америка – „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото стоп на площада на Обединените нации и пъстрия на цветове и музика квартал Ла Бока, където за пръв път се е появило тангото.
Вечерта – по желание, облечете вечерните си рокли или стилно вечерно облекло за джентълмените и сме готови за посещение на елитното танго шоу LA VENTANA с включена вечеря с прочутите аржентински стекове и аржентинско червено вино малбек. Ще се насладим на мелодията и магията на вечното танго в изпълнение на световни звездни танцьори. Дрес код: елегантни и красиви

Нощувка в хотел Dazzler Tower 4* или подобен.

ДЕН 3 / 11.02.2024 :  БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Вече сте запознати с Буенос Айрес и намирайки се в сърцето му, можете да планирате самостоятелно деня си и да разгледате Пуерто Мадеро с „Моста на жената”, проектиран от известния испански архитект Калатрава, централната шопинг улица „Флорида”, булевард „9-ти юли”, „Площада на Републиката” с Обелиска. Специално към нас е отправена и покана за резервация в най-известното кафене CAFE TORTONI или да изберем да обядваме в ретро-ресторантчетата на елегантния Буенос Айрес, в който всеки ден артистичните улици на града са сцена за танцуващи танго, а през уикендите за гостите си, града се преобразява и оживяват пазари за ръчно изработени сувенири и кожени изделия от местни майстори.
По желание целодневна екскурзия Gauchа фиеста - Estancia Santa Susana с включен обяд или полудневна екскурзия с лодка по река Тигре и Делта.

Нощувка в хотел Dazzler Tower 4* или подобен.

ДЕН 4 / 12.02.2024 :  БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. По желание разходка с еднодневен тур до Монтевидео - с корабче пресичаме река Де ла Плата и ще прекараме един ден в Монтевидео, столицата на Уругвай с посещение на Стария град с Плаза Матриз, фонтаните на колониалния Монтевидео, катедралата Метрополитан, Кабилдо /старите крепостни стени/, Уругвайският клуб, театър Солис, площадa на независимостта, където е разположен паметника на генерал Хосе Артигас /национален герой на Уругвай/, портата на крепостта и сградата на Палацио Салво. Улица 18 юли е главната търговска артерия на централната зона с Плаза Фабини, Съдебната палата и улица Де Лас Лейес. Ще посетим още жилищната зона Дел Прадо, Парламента, обелиска от 1830 г., парка на Одоньез, Ла карета, стадион Сентенарио, Караско жилищен район, обединените нации и площад Верджилио, Пунта Горда, Малвин, Буцео с неговото яхтено пристанище, Поцитос, Пунта Каретас и голф клуба. Ще приключим програмата на пристанището, където ще се качим на кораба за Буенос Айрес и късно вечерта ще сме обратно в хотела.
Ако решите този ден да останете в Аржентина, можете да направите самостоятелна разходка из старата част на Буенос Айрес, където всяка улица е артистичен декор за представления, много музика, пърформанси,  щандове с ръчно изработени чудновати сувенири от бита на местните индианци, кристални и кожени "съкровища" или да се включите в някои от турове по желание с екскурзовод.

Нощувка в хотел Dazzler Tower 4* или подобен.

ДЕН 5 / 13.02.2024 :  БУЕНОС АЙРЕС- ИГУАСУ АРЖЕНТИНА
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Игуасу. Кацане на летище Игуасу, посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер към аржентинската страна на водопадите, впечатляваща най-вече с “Дяволското гърло” – водопада с най-голям дебит и красота. Изграден е специалeн мост над огромната река, който достига на метри от големия водопад с панорамна площадка и величествена гледка над водопада, където силата на това природно чудо е най-разтърсваща! Няма думи, които могат да опишат чувството от гледката. Тя не се описва, тя се преживява. Трансфер, пресичаме границата между Аржентина и Бразилия за печат за вход в Бразилия и "Добре дошли в Бразилия! " Настаняване в елегантен хотел в сърцето на джунглата. Време за релакс на басейна с кайпириня. Хотелът предлага уникално добра кухня на гостите ни, красива гледка и безупречно обслужване.
Вечерта по желание посещение на Rafain Cataratas Churrascaria Show с включена вечеря и програма, представяща самба от цяла Латинска Америка.

Нощувка в хотел Recanto Park Hotel 4* или подобен.

ДЕН 6  / 14.02.2024 : ИГУАСУ БРАЗИЛИЯ

 
 
Закуска. След закуска продължаваме с трансфер и екскурзовод до водопадите от бразилската страна на най-широката водопадна редица в света – 2 700 м, общо 27 водопадни каскади. След всеки завой на пътеката, отвеждаща надолу към водопадите, гледките са все по-впечатляващи, докато се открие цялата изумителна панорама разкриваща творението на Природата. Небесна дъга е постоянната украса над водопадите, а приближавайки към тях, се усеща зареждащата им сила. В този тур е включено и посещение на Птичия парк, част от Националния резерват, където могат да се видят птици от всички краища на Бразилия – от малките колибри до смешните тукани и пъстроцветни папагали Ара.
За най-големите авантюристи се предлага по желание:
- Макуку тур – рафтинг с моторна лодка по реката и част от водопадите. Незабравимо преживяване с много адреналин
- 10 минутен полет с хеликоптер над водопадите

Слетобяд релакс с коктейл кайпириня на басейна на красивия хотел в сърцето на джунглата.
По желание: можете да изберете полудневен тур на град Игуасу от бразилска и аржентинска страна или вечерта Rafain Cataratas Churrascaria Show фолклорно шоу.

Нощувка в хотел Recanto Park Hotel 5* или подобен.

ДЕН 7 / 15.02.2024 : ИГУАСУ- РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Освобождаване на хотела и трансфер за полет до Рио де Жанейро.
Пристигане в Рио де Жанейро.  Посрещане от фирмата партньор на ММ ТРАВЕЛ в Рио, частен трансфер и настаняване в хотела. Време за обяд и ето, че Рио вече ни очаква.
Предстои ни вълнуващ тур с изкачване до статуята на Исус Христос Изкупителя – един от най-известните монументи в света, със зъбчата железница, катереща се сред гъста тропическа растителност по вертикалните склонове на планината Корковадо. Продължава се със специален асансьор, изграден в скалата и открит ескалатор, който извежда туристите на самата панорамна площадка около статуята. А за тези, които желаят де се качат по стълбите, ще се открият панорамни гледки над Рио. Усещането горе е сюрреалистично – сякаш летиш с хеликоптер над красивите заливи и островчета долу, обвити в мараня. Импозантната статуя на разперилия две ръце над града Исус, покорява с невероятното си присъствие на тази височина.
Вечерта по желание - посещение на нощен музикален клуб Рио Сценариум, където музиката "боса нова" е религия, а музикантите и танцьорите са истински богове. 

Нощувка в хотел Windsor Leme Hotel 4* на първа линия на плажа на Копа Кабана или подобен.

ДЕН 8 / 16.02.2024 : РИО ДЕ ЖАНЕЙРО- " ЗАХАРНАТА ГЛАВА" И ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА РИО
Закуска. След закуска ни очаква Захарната глава с полудневна обиколка на забележителностите на Рио де Жанейро. Програмата започва с колониалния център на Рио и на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Националната библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър и най-прочутата улица на Рио де Жанейро, която всъщност не е улица, а стълби. За историята на стълбите от керамични плочки направени в знак на признателност към бразилския народ и за техния създател ще ви разкажа повече, когато сме там.  А за тези, които открият българската следа на стълбите, ще има подарък изненада! Екскурзията до Захарната глава започва с изкачване на природния феномен със специален кабинков лифт. Невероятните гледки от върха на тази монолитна гранитна скала /396 м/ към града и океана привличат милиони туристи от цял свят всяка година. По желание може да се насладите на гледка от небето над Рио де Жанейро, която предоставя полета с хеликоптер. Вижда се и най-големия стадион в Бразилия – Маракана, където се намира музея на историята и славата на бразилския футбол.
Вечерта по желание вечеря в типичен бразилски ресторант в Рио с прочутото бразилско телешко и непрестанно сервиране като въртележка в ресторант Carretao на плажовете Ипанема и Копакабана, да изберете класическия стил на уникалния ресторант Martinez  или артистичния предлагащ авангарден стил рестаорант Marius с изобилие от морски дарове и бразилски специалитети.

Нощувка в хотел Windsor Leme Hotel 4* на първа линия на плажа на Копа Кабана или подобен.

ДЕН 9 / 17.02.2024 : РИО ДЕ ЖАНЕЙРО И КАРНАВАЛ "ПАРАД НА ШАМПИОНИТЕ" 17.02.2024
След закуска ни очаква кола с шофьор за тур до фабриката - музей за скъпоценни камъни на една от най-реномираните фирми в света за изработка на бижута – Щерн. Ценни смарагди, рубини, диаманти, както и най-големия топаз в света показват богатствата на бразилската земя. Мястото, освен да ви представи историята си на създаване на скъпоценните бижута, ще ви очарова с безупречното си посрещане, обслужване и атрактивни цени. Осигурен е трансфер от Ипанема обратно до хотела на всеки час. А за тези, които искат да се разходят или полюбуват на океана, трябва да побързат, защото вечерта сме на Карнавала.
Идва време за Парада на победителите! За всички, които искат да посетят това световно шоу е предвиден входен билет, срещу доплащане за сектор по избор и осигурен трансфер  след всяко шоу на дефилиращите школи победители до сутринта. Самбодромо е широка улица с дължина 1 км, оградена от двете страни с амфитеатрално разположени трибуни и ложи, по която триумфират победителите. Пред очите на зрителите ще преминат, класиралите се по време на Карнавала най-добри самба школи в Бразилия, съпроводени от бразилски ритми, цветове и танци.

Нощувка в хотел Windsor Leme Hotel 4* на първа линия на плажа на Копа Кабана или подобен.

ДЕН 10 / 18.02.2024 : РИО ДЕ ЖАНЕЙРО- КОРКОВАДО
Закуска. Време за плаж и снимки на най-известния плаж Копа Кабана, на който се намира и нашия хотел или време за подаръци от близките молове - така познатите ни джапанки "Ипанема" и "Хаваяна" се произвеждат точно тук, а бразилските бански костюми си остават ненадминати по атрактивност и търсене. Ако предпочетете разходка в централната част до съседния плаж Ипанема, ще бъдете очаровани от артистичните ресторанти с музика и танци, антикварни магазинчета и галерии за модерно изкуство.
По желание може да изберете да се включите в целодневен тур -  круиз до архипелага Angra dos Reis с включен обяд, екскурзовод и трансфер.
По желание Платформа шоу / Ginga Tropical шоу с трансфери според датите им на провеждане
По желание може да се докоснете до местната култура, като изберете тур с джип до колоритен бразилски квартал, тип фавела и разгледате периферията на този социален феномен с екскурзовод или да се качите на полудневен круиз до залива Гуанабара, известен с един от най-дългите мостове "Рио - Нитерой", "Музея на Бъдещето" и изумителни гледки към Рио от друга гледна точка и перспектива.

Може да отидете до близкия хотел Belmond известен с отсядалите в него световни звезди на нашето време, където във вътрешния двор на хотела е едно от най-кокетните кафенета със слетобедна чаена церомения или може по желание да се включите в тур до Кралската ботаническа градина  и Tijuca Rainforest Jeep tour, да изберете тур до Маракана с музея на Пеле, пешеходен тур в историческата част на Рио с известните стълби Lapa и грандиозната библиотека.
Вечерта можете да изберете вечерен круиз из залива, а по -късно и вечеря в някой от многобройните ресторанти на плажа на Копа Кабана или да се полюбувате на гледката към океана и целия плаж Копа Кабана от басейна на покрива на хотела с коктейл в ръка.

Нощувка в хотел Windsor Leme Hotel 4* на първа линия на плажа на Копа Кабана или подобен.

ДЕН 11-12 / 19.02.2024 : РИО ДЕ ЖАНЕЙРО- СОФИЯ
Закуска. Последен ден за плаж на усмивката на Копа Кабана, снимки и подаръци. За любителите на красивите фотоси, препоръчвам да се събудите по-рано, за да уловите и запечатате в кадър изгрева над Копа Кабана. Най-вероятно снимките ви биха спечелили всички възможни конкурси, защото гледката е толкова впечатляващо красива, че напомня на режисирана кинематографична лента. По обяд освобождаваме хотела и ни очаква нашия трансфер до летището за полет до Европа и пристигане в София на следващия календарен ден.
Край на програмата.
А за тези от нас, които  желаят да продължат пътешествието си със следваща дестинация, продължава и пътуването ...


ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ В СТАЯ СТАНДАРТ:  5518 лева
Цена на Възрастен настанен в тройна Стандарт стая : 5518 лева
Цена на възрастен настанен в единична Стандарт стая: 6985 лева


Продължение за най-смелите: програмата е с възможност за продължение с полет до Манаус за круиз по река Амазонка в Бразилия или до Лима за круиз по р. Амазонка в Перу.
- Ден 12/  Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет от Рио де Жанейро до Манаус в Амазония
- Ден 13-15 /  Круизна програма експедиция по река Амазонка
- Ден 16/  Акостиране и приключване на круизната експедиция по Амазонка. Вътрешен полет до международно летище и полет до България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Всички трансфери, транспорт по програмата и пълно екскурзоводско обслужване в Бразилия и Аржентина
- 3 нощувки със закуски в хотели Dazzler Tower 4* /  Libertador 4* в Буенос Айрес 
- 2 нощувки със закуски в хотели Recanto Park Hotel 5*/  Wish 5*  в Игуасу
- 4 нощувки със закуски и изглед Копа Капакана в хотели Windsor Leme 4*/  Windsor Excelsior 4*/  Grand Mercure 4*/ Rio Othon Palace4*/ Arena Copacabana 4*/Olinda Rio 4* в Рио де Жанейро 
- посрещане на летище, изпращане до летище и включени 7 тура от/до хотела с екскурзовод  по маршрута

Включени 7 тура в програмата:
1. Полудневна туристическа обиколка с екскурзовод на Буенос Айрес
2. Туристическа обиколка с екскурзовод за разглеждане на аржентинската страна на водопадите Игуасу с включени входни такси
3. Туристическа обиколка с екскурзовод за разглеждане на бразилската страна на водопадите Игуасу с включени входни такси
4. Туристическа обиколка посещение на Птичия парк от бразилската страна на водопадите Игуасу с включени входни такси
5. Туристическа обиколка Захарна глава с екскурзовод: Захарната глава и колониалния център в Рио де Жанейро
6. Туристическа обиколка с екскурзовод посещение на фабрика - музей за скъпоценни камъни ЩЕРН в Ипанема, Рио де Жанейро с трансфери
7. Туристическа обиколка с екскурзовод и изкачване с железница през джунглата на планината Корковадо до статуята на Исус с гледка към плажовете и Маракана в Рио де Жанейро

- Местен екскурзовод на английски език по време на всички екскурзии и атракциони
- Медицинска застраховка с покритие ковид и 10 000 евро
 
За повече информация вижте ТУК.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати