Турагенции

ТЕЗ Тур започва записванията за остров Крит за 2024 г.

   
ТЕЗ Тур започва записванията за остров Крит за 2024 г.

Още преди края на годината “ТЕЗ Тур” даде старт на записванията за есенни дестинации. От тази седмица туристите могат да резервират почивката си в Крит през сайта на туроператора. Гръцкият остров е популярен избор през целия летен сезон, но през септември и октомври климатът е много приятен. Този вариант е страхотен за хората, които искат да избегнат големите жеги и още по-големите тълпи туристи.

Дестинацията е част от портфолиото на туроператора от дълги години, което е гаранция за качеството на услугата. “ТЕЗ Тур” имат собствен офис на острова и представител от агенцията е винаги насреща за туристите. Преди дестинацията се е предлагала само с полети от София, но от 2024 г. програмата ще отпътува и от Варна. Това прави пътуването до Гърция особено удобно за хората от Източна България и със сигурност ще има голям интерес. Полетите с чартъри на "България Еър" ще се реализират всяка сряда от 28 август до 2 октомври включително. Допълнително “ТЕЗ Тур” пуска и пакети с ден на отпътуване неделя - на 1, 22 и 29 септември.

Цените започват 

от 459 € на човек и включват самолетен билет София - Хераклион - София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air в икономична класа, пътнически и летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance).

“ТЕЗ Тур” работи с широка гама хотели на острова. Условно предложенията могат да се разделят на два варианта -комплекси и градски хотели.  Градските най-често са разположени в по-оживените части на курортите и като цяло са с по-компактна територия, на повече етажи. При тях основният плюс е че са в сърцето на курорта, заобиколени от магазини, заведения, барове и дискотеки, което ги прави добър избор за активна почивка с възможности за много забавления.

Комплексите са разположени по-отдалечено от центъра, за да разполагат с повече площ и пространство и съответно са с доста по-голяма територия. Това позволява повече уединеност на посетителите, тъй като често стаите са тип къщи/вили, а в повечето хотели от този тип има няколко басейна, обширна плажна ивица със собствен плаж. Доста хотели вече разполагат и със собствен аквапарк, което ги прави добро решение и за семейства с деца.

Това, което прави острова привлекателна дестинация обаче, не са само висококачествените хотели. Стандартът на Крит е доста по-висок от този в континентална Гърция и хората, които обичат да пътуват в южната съседка определено ще усетят разликата. Островът успява да съчетае прекрасните си плажове, природни богатства и невероятна история и култура в един неповторим туристически пакет.

Плажовете на Крит 

се отличават с разнообразието си - тук има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и, разбира се, плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като гръцките Малдиви или розовия рай.

Разнообразието от полу- и целодневни допълнителни екскурзии на Крит със сигурност е една от най-силните страни на тази програма. “ТЕЗ Тур” предлагат по нещо както за любителите на историята и културата, така и за тези, които искат да се насладят на спокойствието на гръцките плажове.

Повечето туристи се спират на екскурзия до Ираклион и Кносос – градове от значителна важност в античността. Ключовите места, през които се впускат пътешествениците, са на самия музей и пазар на Иралклион, както и приказния Минойски дворец в Кносос.

Друга емблематична и силно желана екскурзия е остров Спиналонга, намиращ се във водите на залива Мирабело. Мястото е известно и под друго название - Островът на прокажените. То било една от последните на европейския континент колония за прокажени. След затварянето на болницата на острова не остава да живее никой - поради тази причина изоставените сгради и цялата атмосфера наистина успяват да пренесат туристите в едни отминали времена. Освен с изоставените си лепрозорий и крепост, Спиналонга е известен и с малките си плажове и плитки води, а спокойствието което цари на острова е предпоставка за пълен релакс.

Несъмнено остров Крит е едно от най-живописните кътчета на Средиземноморието. Островът събира в себе си множество забележителности и великолепни сгради, останали от различни епохи в историята и ги съчетава идеално с красивите морски пейзажи. Крит се слави както с невероятните си културно-исторически наследства, така и с някои от най-красивите и чисти плажове в цяла Гърция. Този коктейл от емоции, който островът предлага, е и причината всяка година да е една от най-търсените дестинации сред пътуващите.

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати