Новини Хотели

Хотелите, които предлагат най-луксозните партита за Нова година

   
Хотелите, които предлагат най-луксозните партита за Нова година

Първото записано празнуване датира от 2000 г. пр.н.е., но ето как стоят нещата сега. Първото записано празнуване на Нова година датира от 2000 г. пр.н.е., когато древните вавилонци държали Акиту. 12-дневният празник, съвпадащ с първото пълнолуние след пролетното равноденствие, е изпълнен с особени ритуали като удряне на шамари на краля, докато не пролее сълзи (б.а.- символизира одобрението на почитания бог на слънцето Мардук). За щастие новогодишните празненства днес изглеждат малко по-различно.   

Без значение каква е причината вие да празнувате Нова година – дали защото искате да посрещнете 2024 г. с класа, или официално да се сбогувате с 2023 г., ето девет шикозни хотела в някои от най-емблематичните дестинации в света, които предлагат превъзходни празненства за Нова година:  

  1. Хотел “Копакабана Белмонд” (Бразилия)

Рио де Жанейро е една от най-предпочитаните дестинации за новогодишно пътуване, заради невероятното си шоу с фойерверки, вълнуващи концерти на открито и шумни крайбрежни барове. За да им се насладите докрай направете своята резервация в “Копакабана Белмонд”, който навърши 100 години през 2023 г. Новогодишното парти в този хотел привлича много известни личности. То започва рано вечерта и продължава докато слънцето надникне зад хоризонта. Разполага с разкошен бюфет, първокласни алкохолни напитки, музикална група в Златната стая и диджей, който пуска най-новите парчета край басейна. Не забравяйте да спазвате местните традиции и да носите бяло, тъй като се смята, че този цвят канализира пречистване и дава защита за следващата година. 

  1. Хотел “Четири сезона Джордж V" (Франция)

Въпреки че Градът на светлините е дом на множество луксозни хотели, малцина избират да отседнат в “Четири сезона Джордж V" в Париж, който е в сърцето на 8-ми район. Неговата магия е очевидна в момента, в който прекрачите прага на блестящото мраморно фоайе, украсено с флорални аранжировки от прочутия артистичен директор на хотела Джеф Литъм. След като се насладите на изискана вечеря в един от трите ресторанта на хотела със звезди “Мишлен”, се отправете към “Ла Галери” за обратното броене до полунощ, докато сте заобиколени от много празнуващи, диджей и разбира се от шампанско. Все пак сте в Париж.  

  1. “Конрад Малдиви Рангали” 

Славата на този островен рай се крие в подводните му удобства - като ресторант “Ита и Мурака”, както и във вилите на две нива със салон от 4.8 м. под морското равнище. На сушата също има на какво да се порадвате. Декемврийските тържества, известни с името “Дървото на живота”, завършват с бляскава новогодишна гала вечер и вечеря на плажа, допълнена от бял пясък и морска вода, целуната от звездите. Ще бъдете глезени с богато разнообразие от хапки, подготвени от топ готвач, докато талантливи музиканти и изпълнители подготвят сцената за незабравим празник. 

  1. “Бурж Ал Араб” (Дубай)

В Дубай няма такова нещо като прекалено луксозно, голямо или скъпо. Това твърдение е особено вярно за един от най-фотографирани хотели в света “Бурж Ал Араб”. Този 5-звезден рай ще отпразнува своя 24-ти рожден ден през 2024 г. Емблематичният имот с форма на платно, разположен на собствен остров, е домакин на празник в края на годината като никой друг. Акцентът е 24-степенно дегустационно меню, включващо купища ядливо злато.  

  1. “Парк Хият Сидни” (Австралия) 

Що се отнася до привлекателни гледки и местоположение, малко хотели могат да съперничат на “Парк Хият Сидни”. Сгушен под Харбър Бридж с гледка към емблематичната опера в Сидни, този класически луксозен комплекс ще организира пищно тържество на покрива и край басейна под звездите, за да посрещне 2024 г. Празникът включва шампанско, австралийски вина и бири, както и възхитителни сладки и Пикантни канапета, приготвени от прочутия австралийски готвач Джеймс Вайлс.  

  1. “Банян Трий Банкок” (Тайланд)

Извисяващ се над тълпите и трафика на столицата на Тайланд, “Банян Трий Банкок” е домакин на новогодишното парти „Около света 360/61“. Намигване към ежедневието на хотелската верига, който разполага с 61 етажа. Ресторантите и баровете ще ви потопят в светски вкусове, гледки и звуци. Въпреки това е трудно да се надмине очарованието на дегустационното меню от седем степени, което се сервира във “Vertigo” -  салон на покрива.  

  1. ”Сейнт Реджис” (САЩ)

Легендарният “Сейнт Реджис” в Мидтаун, Ню Йорк отговаря на изискванията за новогодишно забавление на високо ниво. Ако се озовете там, облечете се в смокинг или рокля и се потопете в старинния блясък от златната епоха на града. След вкусната вечеря с четири ястия в “Астур Корт” се отдайте на развлечения на живо, танци, първокласен отворен бар и тост с шампанско, когато стрелките на часовника отмерват последните секунди на старата и приветстват Новата година.  

  1. “Еден Рок Маями” (САЩ)

Има няколко места, които са символ на непрекъснатите партита. Едно от най-оживените такива за посрещане на Нова година е “Еден Рок Маями”. Организирана от “Möet Hennessey”, вечерта ви ще бъде оглавена от някои от най-популярните диджеи и музиканти в Града на копнежа. Подарете си VIP маса до сцената, която включва висококачествени алкохолни напитки и шампанско, за да можете да отпивате и танцувате цяла нощ в стил Маями. 

  1. ”Андаз Мексико Сити Кондеса” (Мексико)

Един от най-модерните нови хотели в Мексико Сити е ”Андаз Мексико Сити Кондеса”, който се намира в стилния квартал “Кондеса”. Проектиран е от известния архитект Хосе Луис Бенлиур Галан. Имотът ще е домакин на първата си новогодишна вечер, която включва апетитна вечеря, съставена от четири ястия, които са приготвени от главния готвач Давиде Презиусо. Има отворен бар с изобилие от крафт коктейли. Започнете Нова година с вкусна нотка като гости на ресторант на покрива “Кабуа Руфтоп”, който предлага и късна закуска.  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати