Събития

Външно министерство съветва българите да не пътуват до Великобритания заради лошо време

   
Външно министерство съветва българите да не пътуват до Великобритания заради лошо време

Министерството на външните работи съветва българските граждани да избягват пътувания до Обединеното кралство заради очаквано лошо време, съобщава ведомството на страницата си, позовавайки се на информация от българското посолство в Лондон.

Вследствие на бурята Герит на 27-28 декември във Великобритания се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 сантиметра в северните части на Шотландия.

Влошената метеорологична обстановка ще засегне Шотландия, Уелс и централната и северозападна част на Англия. Лошото време ще възпрепятства всички видове транспорт, като се очакват също прекъсване на електрическото захранване и наводнения в засегнатите райони, се посочва в съобщението на министерството.

При възможност следва да бъде ограничено пътуването в тези райони, като е необходимо пътуващите предварително да се информират от графиците на съответните превозвачи за евентуални промени или отмяна на съответната транспортна услуга.

При необходимост от съдействие българските граждани във Великобритания могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Лондон на следните номера: +44 20 7581 3144, +44 0 20 7584 9400.

Сигнали може да се подават и на имейл адрес: [email protected].
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати