Новини Транспорт

Бурята Герит блокира влакове и остави хиляди без ток в Шотландия и Северна Англия

   
Бурята Герит блокира влакове и остави хиляди без ток в Шотландия и Северна Англия

Бурята "Герит", която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг и дъжд, снощи нанесе щети на къщи, прекъсна движението на влакове и остави хиляди хора без електричество в Шотландия и части от Северна Англия, предаде Асошиейтед прес.

В някои крайбрежни райони на Шотландия на работници се наложи да се справят със скорост на вятъра от 128 км/ч, докато се опитваха да възстановят електрозахранването, което беше прекъснато, след като падащи клони и други отломки повредиха електропроводи.

Около 14 хиляди домакинства останаха снощи без ток.

Полицията в Манчестър, Северозападна Англия, съобщи, че късно в сряда е получила многобройни съобщения за къщи, повредени от краткотрайно "локализирано торнадо". На снимки се виждат откъснати покриви на къщи и коли, разбити от паднали дървета, а жителите съобщават за отнесени градински навеси.

Местните власти съобщиха, че около 100 имота са били евакуирани през нощта. Местната полиция обяви, че става въпрос за сериозен инцидент поради сериозността на щетите и потенциалния риск за обществената безопасност, въпреки че не се съобщава за пострадали.

Бурята "Герит" предизвика и сериозни смущения в движението на влаковете в Шотландия, където пътуването по някои линии беше преустановено, докато служителите не извършат пълна проверка на мрежата.

Снегът блокира и някои пътища в Шотландия.

Летище "Хийтроу", основният пътнически център във Великобритания, отмени 18 полета в сряда заради ограниченията на контрола на въздушното движение по вътрешните маршрути. Засегнати бяха също и полетите до европейски градове като Барселона и Берлин.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати