Заведения Новини

Парижки ресторант предлага гледка от първия ред за откриването на Нотр Дам и Олимпиадата

   
Парижки ресторант предлага гледка от първия ред за откриването на Нотр Дам и Олимпиадата

Парижкият ресторант "Тур д'Аржан" ("Сребърната кула") може да се похвали с винарска изба с 320 000 бутилки, световно известната си рецепта за патица и с 441-годишната си история, пише Франс прес. Легендарното място е напът да предлага наред със своето "неустоимо основно ястие" и "гледка от първия ред" за две от най-значимите събития на 2024 година - отварянето на катедралата "Нотр Дам" след възстановяването ѝ, и церемонията по откриването на Летните олимпийски игри.

Градска забележителност сама по себе си и вдъхновение за ресторанта във филма "Рататуй", "Тур д'Аржан" отвори неотдавна, след като бе обновен, запазвайки традициите си, като същевременно се приспособява към 21 век.

Ресторантът има претенцията да е най-старият в Париж - над вратите му е изписана годината "1582". Твърди се, че крал Анри IV е ял там пастет от чапла, "Кралят Слънце" Луи XIV e бил домакин на вечеря, на която е била сервирана цяла крава, а президенти, артисти като Салвадор Дали и известни личности като Мерилин Монро са посещавали ресторанта в по-новата му история, предава Нова.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати