Оферти

СПА уикенд в Памуккале

   
СПА уикенд в Памуккале

„Осмото чудо на света“, „Памуковата крепост“ и третият най-популярен турски курорт – всичко това е Памуккале. Привлича туристите със снежнобялите си травертини с лазурна вода и космически пейзажи, на които можеш да се наслаждаваш с часове и да не вярваш напълно, че си го видял в действителност. Туристите идват тук не само за почивка, но и за подмладяване в лечебните извори на турския курорт. Памуккале и околностите му ще ви отведат в свят на невероятна природа и древни истории.

Изворният комплекс Памуккале се намира в непосредствена близост до основните курорти на ТурцияБодрумМармарисКемер и Анталия. В околностите на Хиераполис има 17 извора с термална вода. Температурата им варира от 35°C до 100°C. Белите травертини се пълнят от един източник с температура 35,6 °C. Водата тече по коритото на реката от височина 70 метра и оставя след себе си калциев карбонат. Отнема време, за да се втвърди, така че дори и сега можете да видите зони, затворени за посетители.

Геоложко чудо – белоснежните травертинови тераси на Памуккале още отдалеч привличат вниманието и ви се иска да се приближите, за да ги видите. Уникален природен курорт с бели басейни и лазурна вода ще насладят окото и ще отпуснат тялото. Задължително място за подмладяване е басейнът на Клеопатра. А за културно образование можете да се разходите из курорта и да посетите градовете Хиераполис с храмовете на Аполоний и Плутон, Лаодикия с традиционния турски кервансарай и да се разходите из залите на Археологическия музей.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати