Оферти

48 часа на екскурзия в Копенхаген, Дания

   
48 часа на екскурзия в Копенхаген, Дания

Имате два дни на екскурзия в Копенхаген, Дания (Copenhagen, Denmark)? Достатъчни са, за да ви очарова. Той е много различен от останалите столици, които сте посещавали – има човешко лице, създаден е за живеене. Навсякъде зелени площи, велоалеи, ниски сгради, спокойни хора. Въздухът е изключително чист като за голям град. Предлагаме ви примерна програма за разходка и забавление в Копенхаген за 48 часа.

Представете си, че вече сте се настанили в хотела, лягате си, събуждате се и… вашите два дни на откривателство в града на малката русалка започват.

Северна Европа

Дания

Копенхаген

ДЕН ПЪРВИ:

08:00 – Традиционна датска закуска

Типичната датска закуска включва бял или ръжен хляб, намазани с масло и/или меко сирене. Към него можете да добавите наденица, пастет или студено месо. За любителите на сладкото има конфитюр. В хотелите сервират още рохки яйца, студено месо, мюсли, овесена каша, а също и традиционна местна каша с парченца ръжен хляб, захар, мляко или сметана и вода.

Хапнете добре, чака ви интересен, но дълъг ден в Копенхаген.

10:00 – Посещение на двореца Кристиансборг (Christiansborg Slot)

Дворецът Кристиансборг (Christiansborg Slot) се намира в центъра на Копенхаген. В него са разположени парламентът, Върховният съд и кабинетът на премиера.

Първата му сграда е построена в началото на XII век, за да улеснява и охранява търговията с роби, злато и палмово масло. През годините са изниквали нови постройки, някои са били опожарявани или разрушавани, строили са се нови. Затова Кристиансборг е достолепна смесица от стилове с разкошен интериор. Последно, част от сградите са реконструирани в началото на XX век – в необарков стил. Интериорът е разкошен и влизането на посетители е разрешено.

От кулата на двореца, която със своите 106 метра е най-високата в Копенхаген, се открива гледка към града. Ресторантът, разположен в нея, също е много приятен.

Дворецът Кристиансборг, Копенхаген, Дания (Christiansborg Palace, Copenhagen, Denmark)

12:00 – Смяна на караула пред кралския дворец Амалиенборг (Amalienborg Slot) в датската столица

Шествието на кралските гвардейци започва в 11:30 часа от замъка Розенборг (Rosenborg Slot). Самата церемония се извършва пред вратите на двореца в 12:00 часа.

Ако кралицата се намира в двореца, шествието е придружено от оркестър. Ако съпругът й също е там, шествието върви без вдигнат флаг.

Дворецът Амалиенборг (Amalienborg Slot) в Копенхаген все още е действащата зимна резиденция на кралицата и е комплекс от 4 постройки, две от които са отворени за посетители. В кралския музей са изложени кралските колекции от подаръци, бижута, скъпоценности, произведения на изкуството.

 Amalienborg Palace, Copenhagen, Denmark

 Смяна на караула пред Амалиенборг, Копенхаген, Дания (Amalienborg Palace, Copenhagen, Denmark)

14:00 – Разходка в парка Кастелет (Kastellet)

Кастелет (Kastellet) е любимо място на гражданите и на гостите на датската столица. Разкошен зелен парк, в който да отдъхнете спокойно от видяното до момента. Можете да поседнете на пейка, да съзерцавате вятърната мелница, да влезете в църквата, да се разхождате или да карате колело по добре поддържаните алеи.

И в слъневи, и в мрачни дни паркът Кастелет остава място, на което човек може да остане насаме с мислите си и да си почине.

 Kastellet, Copenhagen, Denmark

 Паркът Кастелет, Копенхаген, Дания (Kastellet, Copenhagen, Denmark)

 Kastellet, Copenhagen, Denmark



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати