Турагенции

Мавриций е сред най-атрактивните дестинации за Св. Валентин

   
Мавриций е сред най-атрактивните дестинации за Св. Валентин

Наближава най-романтичният празник в годината - Св. Валентин. За 14-ти февруари, когато всички двойки търсят специални преживявания, остров Мавриций е идеалното място за създаване на спомени. Красивата природа, екзотичната кухня и луксозните удобства правят острова подходящ за влюбени, които искат да отпразнуват своята любов в уединение и разкош.

Туроператорът “Екватор”

работи с девет хотела от най-висок клас на острова, което прави почивката там повече от вълнуващо. Хубавите хотели осигуряват нужните удобства и усамотение на двойките. Категорично романтиката най-вече се създава от красивата природа - прекрасните бели пясъци и уединени лагуни,  създават перфектната обстановка за романтични разходки по брега на морето.

Традиционната кухня също допринася за уникалното преживяване, предлагайки богатство от вкусове, съчетани с уникални влияния от азиатска, африканска и европейска кулинария. Друг плюс на островните курорти са СПА услугите. Влюбените могат да се насладят на разнообразни процедури и масажи, създавайки усещане за релаксация и близост.

Почивка на Мавриций 

с “Екватор” започва от 4374 лв. на човек и включва самолетен билет с директен чартърен полет на Bulgaria Air с включени летищни такси, 7 нощувки в хотел по избор на клиента на база All Inclusive, трансфер от летището до хотела и обратно, съдействие на летището при пристигане, обслужване от професионален екскурзовод на английски за целия престой, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро ( Traveller Вариант А), както и бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на платената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.

Мавриций остава една от дестинациите, която все още се счита за нова и не толкова популярна. Последните 30 години островът претърпява сериозни промени и започна да се демократизира. Това го прави интересна дестинация за туристи, които искат да видят как една страна се подобрява в продължение на много години. Ръстът на туризма е забележителен, но все още е много по-уединен от добре познати екзотични дестинации като Малдиви или Филипини.

Но какво може да се прави на острова? Е, за някои туристи дългите дни под жаркото слънце и разходките по плажове и джунгли е достатъчно забавление. За онези, които обаче искат допълнителни преживявания, “Екватор” са се погрижили с 

допълнителни екскурзии. 

Една от възможностите е да се разходите до столицата Порт Луис. В Стария град могат да се посетят местни занаятчии, които винаги са гостоприемни и готови за разговор. Оставете се да бъдете унесени от атмосферата на едно бързо изчезващо време и се насладете на обогатяващи срещи. От друга страна на централния пазар на Порт Луис могат да се видят безброй занаяти, зеленчуци, подправки и сувенири. Тук се намира и търговският център The Caudan Waterfront - символ на модерността на столицата. Като цяло градът е уникален микс между съвременното и традиционния островен живот.

В два поредни дни туристите ще разгледат и чудесата на южната и северната част на острова. В Южен Мавриций туристите могат да видят гейзерите на спящ вулкан, Свещеното езеро Grand Bassin /Ganga Talao, едно от най-древните поклоннически места за индусите, както и клисурите на Национален парк Black River Gorges/Черната река, който е разположен на 6 574 хектара и е най-голямата част от тропическа гора в Мавриций - комбинация от естествено красиви пейзажи, гъсти дъждовни гори и завладяваща дива природа с ендемичната фауна и флора.

Водопадите 

Chamarel Seven Couloured Earth & Waterfalls са друга живописна спирка на острова. Мнозина ги смятат за най-красивите на Мавриций. Три отделни потока се спускат от почти 100 метра от река Сен Дени, надолу в дефилето. Гледката на този впечатляващ водопад на фона на живописната гора и планини е наистина спираща дъха.

В северната част на острова очакват не по-малко вълнуващи гледки. Фокусът на забележителностите в тази част е по-исторически. La Citadelle de Port Louis, известна още като Le Fort Adelaïde, е една от първите спирки на екскурзията. Цитаделата е свидетелство за първите десетилетия на британската опека в Мавриций и привлича много погледи с внушителния си силует и черните си каменни стени. Губернаторската къща, Тамилски храм Кайласон и музеят фабрика за захар L’Aventure du Sucre са част от програмата.

Също така Мавриций е едно от най-добрите места за

наблюдение на китове. 

Ако с половинката ви си падате по дивия живот - то тогава тур за търсене и наблюдаване на китове е страхотна възможност. Има и интересни пакети за плуване с делфини. Определено има много предложения за опознаване на морския свят. Гмуркането също е предпочитано забавление от много туристи.

Ако търсите приключения, романтика и лазурни брегове, то този остров в Индийския океан е точно за вас! Мавриций е подходящ както за културен туризъм с многото си  забележителности, така и за пълно уединение сред разкошната природата. Екзотичните пейзажи и безбройните възможности за развлечение правят острова същински земен рай!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати