Турагенции

Wonder travel пусна втори чартър за Мадаскар

   
Wonder travel пусна втори чартър за Мадаскар
Мадаскар предлага чудно красиви заливи с дълги бели плажове и кристални тюркоазени води
  Wonder travel

Мадаскар е удивителен остров, далеч от света, който ще ви плени завинаги със своята природа. По този повод туроператорът Wonder travel пуска втори чартър за българи, които искат да се докоснат до екзотичната източноафриканска страна, която се намира в Индийския океан. Полетът ще бъде на 19 март 2024 г. с „България Еър“, обяви за TravelNews Лилия Костова, управител на компанията.

Програмата е за почивка на остров Нуси Бе, но има възможности и за допълнителни екскурзии из Мадаскар. Цената започва от 1995 евро на човек за 7 нощувки в  Orangea Beach Resort 4* със закуски и вечери, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки, самолетни билети с включен багаж, медицинска застраховка и водач от туроператора. Виза се издава на място при пристигане на летището, обясни Костова.

„Интересът е много голям и хората от първия чартър са много доволни“, коментира Лилия Костова. Полетът е осъществен на 24 ноември 2023 г. и голяма част от българите искат да се върнат отново на острова, подчерта тя. Мадаскар не е типичната Африка. Там е по-цивилизовано и местните са по-културни и гостоприемни. Храната е италианска и френска кухня, каквито са и основните туристи на Нуси Бе, каза още Костова.

Нуси Бе е архипелаг и рай за гмуркане и шнорхелинг. Известен е като острова на парфюмите заради ароматите на иланг иланг, захарна тръстика и подправки. Разположен е в Мозамбикския канал, близо до северозападното крайбрежие на Мадагаскар, като местните го наричат „Амбариобе“ („големият остров“).Той е с приблизителна площ от 320 км² и е идеалната отправна точка за екскурзии до райски архипелази или към западното крайбрежие на Мадагаскар. Освен зашеметяващите плажове, Нуси Бе предлага още изненади. Има толкова много дейности за вършене и откриване на такова необикновено място - екскурзии, дайвинг, гмуркане с шнорхел, спортен риболов, кайтсърф, пешеходен туризъм, преходи, мотоциклети и конна езда. На острова преобладава гъста гора, осеяна с вулканични езера и изключителна фауна и флора. На архипелага има много острови, които са лесни за посещение. Най - известните са Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia и Nosy Iranja.

Задължителна спирка за посещение е Nosy Komba– островът на лемурите. Той е най - големият и населен след Нуси Бе. На него има много разновидности на лемури, защитени от местното „fady“, което означава забранено. Те са свещени. С пешеходен туризъм ще се насладите на дивата му природа и невероятните му плажове с тюркоазени води.

Nosy Tanikely и неговият морски парк е най-посещаваният от туристите. Също е истински жив аквариум с изключителен морски живот и едно от най -красивите места за гмуркане в региона. Nosy Sakatia е малък остров, много тих и е само на 10 минути с лодка от Нуси Бе. Има чудесни места за гмуркане и страхотни горски пътеки, където ще откриете диви орхидеи, прилепи, хамелеони и още красива природа. Ако имате късмет, делфините ще дойдат да ви поздравят по време на гмуркането.

Nosy Iranja е островът на костенурките и се състои от две по-малки островчета: Nosy Iranja Be и Nosy Iranja Kely. Те са свързани с тясна пясъчна ивица с дължина 2 км.  При отлив може да се възползвате изцяло от мястото, но внимавайте за нарастващия прилив! Ще бъдете възхитени от красотата на пейзажите, тюркоазено синя вода, заобикалящата лагуна, която отразява слънчевата светлина и кара морето да блести. Това спокойно място ще зарадва тези, които търсят релакс и смяна на пейзажа. Ще бъдете изумени от голямото биоразнообразие на острова, където ще откриете пищна тропическа гора, както и изключителна морска и сухоземна фауна. Ще можете да видите много морски костенурки, които снасят яйцата си, когато настъпи нощта. С малко късмет ще станете свидетели на раждането на някои от тях.

Въобще Мадаскар предлага чудно красиви заливи с дълги бели плажове и кристални тюркоазени води.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати