Турагенции

Боливия и Чили ще са любима дестинация за българите през март

   
Боливия и Чили ще са любима дестинация за българите през март

За търсещите непопулярни туристически дестинации, Южна Америка се явява наистина съкровище от възможности. Докато Азия привлича с мистериозната си екзотика, две страни - Боливия и Чили, изпъкват като бижута в красивата корона на Южна Америка. Те са изпълнени с приказни пейзажи и богато културно наследство, като предоставят на пътешествениците възможността да се потопят в уникални истории и впечатляващи приключения. От солените пустини в Боливия до възхитителните андски пейзажи в Чили, всяка от тези дестинации предлага несравнимо преживяване.

Туроператорът "Космос травел

комбинира двете страни в обща екскурзионна програма. Управителят на компанията Пламен Узунов разказва: “Боливия и Чили се съчетават по много интересен начин. Това може би е единствената възможност в света да се разгледат с една обиколка и високопланински солени езера, и вулкани. Категорично природата на Южна Америка е много разнообразна и силно привлича вниманието на все повече туристи”.

Друга причина за нарастващия интерес към латинските дестинации е именно топлата гостоприемна местна култура. Хората по тези ширини живеят много по-освободено и отпуснато в някои аспекти, което определено създава рязък контраст със забързания начин на живот в корпоративна Европа.

Така че ако искате да избягате от рутината и да се потопите в една цветна, жива култура с много интересни аспекти - екскурзията до Боливия и Чили на “Космос травел” е точно за вас! 

Групата отпътува на 1 март 

от Летище Мадрид и ще се прибере след 15 дни. Осигуряват се и полети от София. Освен полетите с по маршрут Мадрид - Санта Круз - Ла Пас - Иуни - Сантяго - Пуерто Монт – Сантяго - Мадрид, туроператорът включва в пакета си и 13 нощувки в 3- и 4-звездни хотели, всички трансфери по програмата, хранене според програмата, всички екскурзии и забележителности, описани в програмата, както и застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро с "Евроинс". Цената за цялото пътуване излиза 5650 евро на човек. Към групата ще се присъедини и български гид с опит в дестинацията.

Но кои са хайлайтите на пътуването?

Тиванаку категорично е една от най-впечатляващите забележителности. Представлява археологическо съкровище от древната цивилизация Тиуанаку. Архитектурата включва пирамиди и тераси, свидетелстващи за великолепието на този културен център, активен между 6-ти и 10-ти век. Артефактите разкриват богатството на изкуството и религиозните вярвания, като сред тях са символи и изображения на божества като Пачамама и Wiracocha. Уникална е и сложната система за водоснабдяване, отразяваща високата инженерна стойност. Въпреки предизвикателствата, като ерозия и туристически натиск, усилията за запазване на Тиванаку включват реставрации и устойчиви мерки за запазване на този богат културен наследник.

Солното езеро Уюни е не само най-разпознаваемото място в Боливия, но и неповторим природен феномен. Всъщност Салар де Уюни е пустиня, но вместо пясък, тя е обсипана със солни кристали. Площта ѝ се простира на над 10 000 кв. м. Но по време на силния валежен период пустинята се пълни с вода и създава спиращ дъха огледален ефект. Повечето снимки от мястото изглеждат направо нереални, а туристи често споделят, че са се почувствали сякаш са на друга планета.

В Боливия 

има много езера,  но “Космос травел” ще обърне специално внимание и на няколко цветни. Червената лагуна Колорада е една от най-странните гледки в света. Както името загатва - водата на езерото е кървавочервена. Причина за това са водорасли, които виреят в солена вода. Интересен факт е, че Червената лагуна привлича голям брой застрашени розови фламинга, което допълнително усилва чара на това прекрасно място.

В платото Алтиплано има още две езера, които изпъкват с интересните си цветове. Това са Лагуна Верде, чиито води са изумруденозелени, и Лагуна Бланка - в бяло. И трите езера са част от програмата на “Космос травел” и определено са сред най-интересните гледки в света.

В Чили 

продължават обиколките на солници. Пустинята Атакама е известна като най-сухото място на Земята, с годишни валежи от по-малко от 0,1 мм/кв. м. Тя е най-голямата неполярна пустиня със своите 180 000 кв. км. Повърхността й е монотонна и почти лишена от растителност, но под нея се крие богатство от мед и минерали, особено нитрати. На надморска височина от 2400 метра може да се прекосява цяла седмица, а пейзажите, които се разкриват са толкова разнообразни, че нито един ден няма да се повтаря. Изключително е интересно да се види как природата и животът си пробиват път през на пръв поглед безлюдните земи.

Програмата в Чили включва и 3-часов поход към Моста на душите. Преходът се води като духовен, тъй като човек има време да рефлектира върху живота, заобиколен от спираща дъха природа. Мостът е символ на митологията на остров Чилое и местните поверия.

Вулканът Озорно 

със сигурност е сред най-вълнуващите спирки от пътуването. Със своите вулканични кратери и гейзери, мястото предлага уникално преживяване на туристите. Групата ще се качи до върха с лифт, а по пътя надолу ще има възможност да разгледа разнообразни гейзери и вулканични активности. Пътешествениците имат възможността да изследват вулканичната активност и да се насладят на традиционната кухня. С обширни природни паркове и уникални екосистеми, Озорно съчетава приключение с почивка, като предоставя на посетителите незабравима перспектива върху силата и красотата на земната кора.

За любителите на поезията има и специална спирка - музея Ла Себастиана, е една от четирите къщи на нобеловия лауреат Пабло Неруда. Бохем, обичащ морето, жените и вкусната храна, Неруда е наистина вдъхновяваща личност и това дава отражение в дома му. Хвален и ненавиждан в Чили заради собствените убеждения, авторът е много противоречива личност с интересна история и впечатляващо творчество и живот.

Боливия и Чили са дестинации, които вълнуват със своето богатство и красота. От заснежените върхове на Андите до безкрайните пустини и винени лозя, тези две страни предлагат неповторими възможности за откриване на чудесата на Южна Америка. За българите, желаещи да се потопят в едно невероятно пътешествие, Боливия и Чили са наистина магични и вдъхновяващи дестинации.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати