Анализи Новини

Британският вестник Sun: Пловдив е по-древен от Рим

   
Британският вестник Sun: Пловдив е по-древен от Рим

В Европа се намират някои от най-емблематичните дестинации за градска почивка на планетата, а това означава, че привличат огромен брой посетители. Старият континент има и някои по-непопулярни места, които предлагат подобни преживявания, но без неудобството ордите туристи да блокират улиците и атракциите. В този контекст британският вестник Sun сравнява италианския Рим с нашия Пловдив.

Пловдив е най-старият жив град в Европа и е по-древен от Рим. Сравнението прави британския вестник Sun и уточнява, че градовете си приличат по своята архитектура и атмосфера. От изданието посочват, че Рим не е лесно място за обиколка с ограничен бюджет, но в Пловдив ще са ви нужни по-малко средства и ще се придвижите по-лесно.

„Ако трябва да бъда честен – нашият град е доста по-красив от Рим, като имате предвид, че съм бил и на двете места, но съм роден и израснал тук. Така, че със сигурност предпочитам Пловдив пред Рим".

„Пловдив е един от най-старите градове в света и трябва да бъде видян и да бъде център на туризма и туристически интерес, на потока от чужденци".

„И стана столица на културата – повлия добре на града, има какво да се види в Пловдив".

В публикацията британското издание посочва, че нощувката в Пловдив за двама е около 25 лири, а двупосочният самолетен билет от Обединеното кралство около 44 лири.

„Регионът дава възможност за целогодишна възможност за работа. Спа центровете са близо до Пловдив, култура, история", заяви Дойчин Ангелов, председател на СД на летище Пловдив.

Последната разкрита редовна авиолиния превозва пътници от английския Манчестър до Пловдив. От тук те посещават зимните ни курорти. Линиите се разкриват след усилени преговори от Фонда за развитие на летище Пловдив, в който влизат общините от региона.

„Преди години Фонда работеше и той е с идеята общините, които се ползват от услугите на летище Пловдив, да имат принос за неговото развитие. Адмирираме усилията и помагаме с каквото можем", каза Костадин Димитров, кмет на града, пред Нова тв.

„Мисля, че летище Пловдив се развива много добре, особено с тази дестинация до Манчестър. Очакваме нови дестинации до Испания и Италия", посочи Илия Зюмбилев, областен управител на Пловдив.

Сред историческите обекти, впечатлили британците са Античния театър и Римския стадион. „Пловдив е толкова богат и има такъв потенциал в културно-историческото наследство и богат културен календар, така че летище Пловдив е най-голямата надежда за развитието на туризма като врата към Пловдив и Южна България", твърди Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати