Новини Хотели

НАП продава хотел във Велико Търново

  08.01.2024 09:30  
НАП продава хотел във Велико Търново

НАП продава на търг хотел „Премиер“ във Велико Търново за 7,28 млн. лв., пише „Борба“. Сделката може да бъде извършена в най-скоро време, тъй като крайният срок за внасяне на депозит е 11 януари, а самият търг е предвиден за 17-и.

Хотелът е един от най-известните в старата столица и се ползва с добро реноме сред посетителите. Басейнът на покрива и доброто местонахождение го превърна в предпочитано място и за конферентни срещи. Очевидно обаче задълженията към държавата не позволяват на собствениците му да продължат да го стопанисват. Всеки желаещ да участва в търга ще трябва да заплати 1 456 765 лв. депозит, което е 20 процента от общата сума.

Хотелът се продава с пълното оборудване, разполага също с релакс център с вътрешен басейн, топли кабини и стая за масажи, настанителна база с 35 двойни стаи и 8 студия, ресторант, лоби бар и закрит паркинг.

Последната голяма сделка за продажба на хотел във Велико Търново беше за 10 млн. лв., при която Интерхотелът се сдоби с нов собственик и вече изцяло промени занемарения си облик.

Двата хотела са различни по размери, но „Премиер“ е доста по нов като сграда, освен това за по-малките се намират по-лесно инвеститори, убедени са специалистите.