Турагенции

България ще представи туризма си на 3 изложения през януари

   
България ще представи туризма си на 3 изложения през януари
Страната ни ще има щандове в Мадрид, Щутгарт и Хелзинки
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма ще представи туризма на България на 3 международни изложения до края на януари 2024 г., съобщиха за TravelNews от ведомството. Първото изложение е CMT, което ще се проведе от 13 до 21 януари 2024 г. в Щутгарт, Германия. CMT – Щутгарт е една от най-големите борси за масова публика в света. Интересът от страна на изложителите също е огромен. През 2023 г. участие в него са взели над 1600 организации от 100 държави, като изложението е посетено от над 265 хил. души в рамките на 9 дни. Рекламният щанд на страната ни в изложението ще бъде с площ от 40 кв. м., а към момента участие в него са потвърдили туроператорите „Албена“ АД, „Съни Травел“ ЕООД и Община Варна, казаха от Министерството на туризма.

Следва международната туристичека борса Matka в Хелзинки, Финландия, която ще се проведе от 18 до 21 януари 2024 г. Matka e най-голямото международно изложение зa туризъм, пътешествия и вaĸaнции зa Ceвepнa Eвpoпa. В него участват повече oт 800 туроператори, туристически дестинации и организации от над 70 държави, които пpeдлaгaт международни и вътрешни дестинации зa пoчивĸa. Πo вpeмe нa четирите дни, в които се провежда събитието, щандовете се посещават от над 70 000 посетители. През 2024 г. българският информационен щанд ще бъде с площ от 40 кв. м., а участие на него са потвърдили туроператорът „Бояна – МГ“ ЕООД и Община Варна.

От 24 до 28 януари 2024 г. Министерство на туризма ще вземе участие в едно от най-големите туристически изложения в света – международно туристическо изложение FITUR 2024 в Мадрид, Испания. По време на него ще бъдат организирани и винени презентации, като акцентът ще е върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд ще могат да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите ще бъде представен с качествено, типично за тероара вино, обясниха за TravelNews от министерството.

Участие на българския национален щанд ще вземат рекорден брой фирми – 16, сред които туроператорите „Уърлд Синерджи Tравъл България“ ООД, „Балканиа Тур“ ООД, „Бояна – МГ“ ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Пловдив, „Албена“ АД, „Май Стори Травел“ ЕООД, „Вия травел“ ООД, „Тандем Травел“ ООД, „Филиптур 1“ ООД, Община Варна, „Енджой Прайм Турс“ ООД, „Царевград Търнов“ ЕООД, „България Еър“ АД, „Глория Турс“ ООД, „Балкан Травел Експириенсис“ ООД.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати