Заведения Новини

Готвачи изброиха пет предястия, които никога не биха поръчали в ресторант

  10.01.2024 10:00  
Готвачи изброиха пет предястия, които никога не биха поръчали в ресторант

В менюто на безброй ресторанти можем да попаднем на разнообразие от различни предястия като маслини, чушки падрон, коктейл от скариди, както и брюкселско зеле и пр.

Може да бъде непосилно да се спрете едно-единствено предястие, докато на практика отделяте слюнка и ви се ще отчаяно да опитате от всички предястия.

Huffington Post разговаря с професионалисти от кухнята и готвачите споделиха предястията, които в никакъв случай не биха поръчали в ресторант. Те също така обясниха защо биха изключили тези предястия и защо вие също трябва да последвате примера им.

Сирене и крекери

Според думите на главния готвач Ник Фийлдс, той предпочита да избягва евтини версии на дъски със сирена, тъй като той вероятно би си ги направил сам, а в такъв случай ще подбира сам видовете сирена, ще знае срока им на годност, състав и други важни детайли.

Фийлд съветва да поръчаме специалитет на готвача в ресторанта, за да изпитаме по-широка гама от “техники и вкусове.”

Пръчици от сирене

Професорът по изследване на храните Мери Кирнан също спомена сиренето като съставка, която не би поръчала като предястие. Тя каза, че пропускането на пържените пръчици със сирене няма да е краят на света, добавяйки, че съотношението между цената и количеството често е абсурдно.

Макар пръчиците от сирене да не я изкушават специалистката каза, че по-скоро би проявила любопитство към занаятчийско сирене или хляб, приготвен от главния готвач на ресторанта, ако има такива опции.

Брюкселско зеле

Макар да не са първият избор на мнозина за предястие, друг готвач потвърждава, че е по-добре да пропуснете брюкселското зеле като предястие. Рандал Брауд, главен готвач в Metropolitan Cafe в Далас, Тексас, казва, че изборът на предястие зависи от сезона.

Освен ако не е есен или зима, по-добре е да пропуснете брюкселското зеле според Рандал Брауд, главен готвач в Metropolitan Cafe в Далас, Тексас. Той каза: „Брюкселското зеле е есенно-зимен зеленчук и се сервира най-добре през тези сезони“.

Пържени калмари

Може би калмарите са сред най-популярните предястия, но готвачите не са особено впечатлени. Независимо от вариациите - пържени или с различен сос за потапяне, това отново е „не“ за главния готвач.

Професор Мери Кирнан обаче каза, че би поръчала това предястие в ресторант, защото не е нещо, което би направила у дома.

Охлюви

Не познавам много хора, които биха се възхитили от идеята да ядат охлюви, но това отдавна е деликатес. Деликатес или не, Кирнан казва, че охлювите не са за нея.

Кирнан каза, че „ядях ги в кулинарното училище и ги поръчвах от време на време след това“,” тя каза. “След известно време и след като научих повече за охлювите, просто реших, че не трябва да ям нещо, което не харесвам особено.”