Оферти

Мианмар: Пътуване като никое друго

   
Мианмар: Пътуване като никое друго

Ден 1 : София – Истанбул
Отпътуване от летище София в посока Мандалай.

Ден 2 : Истанбул - Банкок - Мандалай (вечеря)
Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, Следва пагодата Kuthodaw, едно от най-забележителните места в Мандалай. Този комплекс от 19-ти век е дом на „най-голямата книга в света“, състояща се от 729 бели мраморни плочи, гравирани с будистки писания. Плочите са подредени в групи, всяка увенчана с бяла ступа, което създава забележителна гледка. Манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби и ще видим красивата гледка към града от хълма Мандалай. Вечеря. Нощувка в Мандалай.

Ден 3 : Мандалай – Амарапура – Пин О Луин (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Ще разгледаме останките на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Отпътуване за Пин О Луин. Със своите кули и църкви, планинският град напомня за британските колониални правила и принципи дори и чрез безупречно подредените си ботанически градини. Разходка с двуколка из стария град с часовникова кула, пазара и близките водопади. Връщане в Мандалай.  Вечеря. Нощувка в Мандалай. 

Ден 4: Мандалай - Мингун - река Иравади – Ава - Баган (закуска, вечеря)
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Отпътуване за Баган. Попътно разглеждане на Ава - столица на Бирма до 18 век. Посещение на великолепния манастир Багая, който е заобиколен от живописни ступи, както и манастира Маха Аунгми Бонзан, или можете да посетите наблюдателната кула Нанмиинт, която е друга от емблематичните структури, с които Ава е известна. Пристигане в Баган късния следобяд. Баган има интригуваща история и тук ще я видите разкрита в нейната архитектура. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Баган (закуска, вечеря)
Станете рано днес за разходка с балон с горещ въздух по изгрев слънце, достъпна от октомври до април. Това незабравимо преживяване ви позволява да оцените истинската степен на красотата на Баган, неговите хиляди храмове и спокойната му природа /срещу допълнително заплащане/. След закуска в хотела и време за почивка, тръгнете обратно, за да видите характерните места на Баган.  Следва полудневна обиколка на града, по време на която ще видим храма Лакананда, пагодата Бу и ще се насладите на гледките към река Иравади, храма за стрелба с птици на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Няунг-Ю, храма "Ананда" с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Храмът Ананда е построен преди почти хиляда години и разполага с грандиозен златен шпил и четири изправени статуи на Буда. Пагодата Швезигон е построена за будизма Теравада, с нейната огромна кръгла ступа със златни листа, една от най-завладяващите и емблематични забележителности на Баган. В Minnanthu Village научете за техните основни занаяти, лакирани изделия. Лакът е естествено умела работа. В Баган занаятчиите с нанасят 7-16 слоя лак върху рамка, направена от бамбукови ленти, дърво или конски косми. Тази професия се практикува от семейства в Баган от поколения. Вечеря. Нощувка в Баган.

Ден 6: Баган – Инле (закуска, обяд, вечеря)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле).
Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Паунг Дау О, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.

Ден 7: Инле   (закуска, вечеря)
Закуска. Продължаваме да разглеждаме забележителностите на езерото Инле, маневрирайки с лодка през дълги, живописни канали. Ще посетим очарователното село Индейн с неговия комплекс от древни светилища и ступи и ще се разходим през екзотични колонади от стълбища и сергии. Ще посетим племенните жени с „дълги вратове“ и тъкачески и занаятчийски села на кокили. Вижте уникалните „гребци с крака“ на езерото – хората от племето Инта, с интересна техника на плаване - балансират на един крак, докато с другия гребат, за да се придвижват. Вечеря и нощувка в хотела в Инле.

Ден 8: Хехо - Янгон (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището в Хехо. Полет до Янгон. Пристигане налетището в Янгон и трансфер до центъра на Янгон за сити тур на града, известен преди като Рангун. Мианмар става колония на Великобритания през 1824 г. и остава такава за над 120 години, оставяйки в наследство след себе си най-високата концентрация на колониални сгради в света. Въпреки че много от тези красиви структури не са поддържани, те все още са зашеметяващи и разказват за историята, която са видели през годините, включително колониално управление, японско нашествие, военно управление и борба за мир. Посещение на пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. В късния следобед се насладете на залез над красивите златни кули на пагодата Шведагон. Твърди се, че четири будистки реликви, принадлежали на предишни въплъщения на Буда, са запазени в този свещен храм. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Янгон (закуска, вечеря)
Закуска. Хапнете лека закуска в хотела. Следва интензивен курс по бирманска кухня тази сутрин. Водени от местен експерт по уличната храна, обиколете любимите места на града с рикша и опитайте характерни ястия като салата от чаени листа, оризови юфки мохинга, домашно приготвено тофу и множество къри. Разходете се из популярни храмове, пагодата Botataung и пагодата Chauk Htat Gyi, последвани от местен женски манастир, където семействата изпращат малките си дъщери да станат монахини. Говорете с ученолюбивите ученици, за да научите за техните ежедневни задължения и уроци. Спрете на оживения пазар Богюоке Аунг Сан, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни.. И накрая, прочетете съдбата си в пагодата за гадаене, преди да размишлявате върху новоразкритите си, ако не и малко неясни, съдби над закуски и гледки в китайския квартал. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 10: Янгон – Златната скала   (закуска, вечеря)
Закуска. Пагодата Kyaiktiyo, известна още като Златната скала, е едно от най-почитаните и популярни места за будистко поклонение в Мианмар. Кацнала върху скала, покрита със златни листа, пагодата е зашеметяваща гледка, която привлича хиляди посетители всяка година. Легендите казват, че скалата всъщност се задържа от кичур коса на Буда и това е причината, поради която стотици хиляди бирманци идват всяка година, за да я почитат. Противно на законите на физиката, скалата е непоклатима вече над 2000 години. Местните вярват, че ако посетят това място три пъти в рамките на една година, ще бъдат благословени с богатство и признание. Това е третото най-важно място за поклонение на будистите в Мианмар. Смята се, че е достатъчно само да погледнеш скалата, за да се обърнеш към будизма. Вечеря. Нощувка в района Баго.

Ден 11: Янгон – Банкок (закуска)
Закуска. Връщане в Янгон. Трансфер до летището. Полет за София през Банкок.

Ден 12 : Банкок – Истанбул – София
Пристигане в София.

 

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати