Новини Събития

Министерство на туризма разширява програмата за реклама на Черноморието ни

   
Министерство на туризма разширява програмата за реклама на Черноморието ни

Туристическият бранш по Черноморието е на мнение, че програмата на Министерството на туризма, която финансира общински проекти за представянето на общ български туристически продукт зад граница, е най-голямата стъпка, правена в туристическия сектор през последните 30 години. Това обяви в Бургас министърът на туризма Зарица Динкова, която обсъди рекламната стратегия заедно с представители на местните власти,. Тя припомни, че област Бургас е получила близо 2,4 млн. лева по програмата.

"По нея туроператорите вече не само рекламират страна ни, но продават своите пакети. Нашата цел е да не показваме Министерството на туризма като един налагащ партньор, а още от самото начало, съвместно с месните власти и бизнеса, да видим какви проблеми биха възникнали, да помагаме те да не се задълбочават, да подобряване нещата", посочи Динкова.

Тя добави, че амбицията на експертните екипи в Министерството на туризма е програмата да бъде надградена през следващата година.

"Искаме да задълбочим партньорството на местните общини с тези от вътрешността на страната. В тази връзка искаме да разширим програмата и да предложим подобрен неин вариант", каза още Зарица Динкова.

Посещението ѝ в Бургаско е било с цел да се обсъдят проблеми, които могат да бъдат решени още преди началото на летния туристически сезон по Южното Черноморие. Сред належащите, които кметове на крайморски общини са поставили пред министъра, са тези, свързани с водоснабдяването през летните месеци и натовареността на пътната инфраструктура. Акцент в подготовката на летния сезон през тази година отново трябва да бъде и предлагането на здравни услуги в морските ни курорти от изнесени екипи от столицата.

Предстои ново обсъждане на възможностите за командирова на медицински екипи с министъра на здравеопазването, стана известно от думите на Зарица Динкова.

"Още миналия септември създадохме работна група, която съвсем скоро трябва да представи своя доклад, за да представим всички належащи проблеми пред ресорните министерства преди летния сезон. Трябва да отбележим, че инфраструктурните проблеми не се разрешават за един ден, имаме натрупване, но смятам, че доброто желание и най-вече амбицията да посрещаме проблемите, а не да тичаме след тях, е добър знак", подчерта министърът на туризма.

На брифинга присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместникът му по въпросите на туризма и спорта Манол Тодоров.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати