Новини Събития

Близо 50 жалби са постъпили в комисията за потребителите заради новогодишното парти в София

   
Близо 50 жалби са постъпили в комисията за потребителите заради новогодишното парти в София

До Комисията за защита на потребителите (КЗП) са постъпили 46 жалби от присъстващи на новогодишното парти в "Ню Бояна студиос", организирано от столичната дискотека EXE. Оплакванията са във връзка с лошата организация на събитието и затруднен достъп до някои от залите, съобщава "Дневник".

"КЗП няма правомощия за контрол на организацията и продажбата на билети за подобни събития", допълва директорът на дирекция "Контрол на пазара" Игнат Арсенов. Оттам посочват още, че са отишли на място в първия работен ден, но не са могли да констатират нарушения, тъй като събитието е било еднократно.

Обявеното като най-мащабно парти за Нова година предизвика много недоволни коментари в социалните мрежи - оплаквания бяха от хора, които са посрещнали 2024 г. на опашката да влязат или са били блокирани в тълпи между залите, което по разказите им довело до опасност от задушаване, други сигнализираха за проблеми с плащанията. Организаторите публикуваха на 2 януари в профилите си в социалните мрежи извинение за тези, които са имали негативни преживявания, и обещаха, че ще направят "задълбочен анализ" на случилото се.

Те заявиха, че партито е събрало над 11 хиляди души на площ 30 декара, а не 12 - 13 хиляди, както беше съобщено в предварителни интервюта. Оттам твърдят, че са спазили всички правила и изисквания и на място е имало достатъчно контрол. Като отричат да е имало пострадали, нито до тях да са постъпвали сигнали за такива.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати