Събития

Васил Терзиев: От 14 януари ще има специален превоз за деца и родители към Витоша

   
Васил Терзиев: От 14 януари ще има специален превоз за деца и родители към Витоша

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че от 14 януари от 8 ч. сутринта до 12:30 ч. два аварийни екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община ще превозват деца, придружени от поне един родител, които искат да карат ски на Витоша. Тази новина градоначалникът съобщи в своята Facebook страница.

"Превозването до планината ще става със 7-местен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. Надявам се да успеем да помогнем на всички семейства да стигнат до "Витоша" и да прекарат пълноценно време с децата си.", пише още градоначалникът на София.

Той добавя, че в днешния ден са пуснати допълнителни автобуси по линия 66, тъй като желаещите да се качат на Витоша са много.

Още: СОС ще заседава извънредно заради спешен доклад от кмета Терзиев 

Какво пише Васил Терзиев

Ето какво гласи цялата Facebook публикация на Васил Терзиев: "Създаваме организация специално за деца и родители, които карат ски на Витоша. От утре - от 8:00 до 12:30 часа, два аварийни екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община ще превозва деца, придружени от поне един родител. За да облекчим и семействата с малки деца, осигуряваме транспорт на малките скиори с оборудване от местността "Витошко лале" до местност "Морени". Зоната от "Морените" до хижа "Алеко" е пешеходна.

Превозването до планината ще става със 7-местен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. Надявам се да успеем да помогнем на всички семейства да стигнат до "Витоша" и да прекарат пълноценно време с децата си.

Днес пуснахме два допълнителни автобуса по линия №66 поради засилен поток на пътници и многото желаещи да прекарат свободното си време на Витоша. Екипите на Центъра за градска мобилност следят натовареността по линиите и имаме готовност да осигурим допълнителни автобуси по линия №63."



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати