Новини Турагенции

Аква тур обяви чартър до Канарските острови за пролетната ваканция

   
Аква тур обяви чартър до Канарските острови за пролетната ваканция
През април вече е топло и става за плаж на Канарските острови
  Аква тур

Туроператорът „Аква тур“ пусна чартър за пролетната ваканция на децата до Канарските острови. Пътуването ще е в периода 31 март до 5 април 2024 г., заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на компанията. Полетът ще е от София до Тенерифе и ще бъде изпълнен от „България Еър“. Цените започват от 845 евро на човек в зависимост от избора на хотел. В сумата влизат билетите, 5 нощувки в предварително избрания хотел, летищни такси, трансфери -летище-хотел-летище, 20 кг чекиран багаж на пътник и 7 кг ръчен багаж на пътник, както и медицинска застраховка на застрахователна компания „Евроинс“ с покритие 5 000 евро с включени медицински разходи, свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина, представител на туроператора на място.

„В момента имаме новогодишно намаление и отстъпки за ранни записвания до края на януари“, каза Румяна Юксел.

Тенерифе е един от най-популярните

острови, на който постоянно се организират различни събития, нестихващ нощен живот и различни забавления. Въпреки това за всички, които обичат приключенията и разнообразието, има възможност за допълнителни и много интересни екскурзии и до останалите острови. Фантастична храна и прекрасния климат са емблемата на това прекрасно място, отбеляза Румяна Юксел. Той предлага 300 слънчеви дни в годината със средни температури през април – около 24 градуса.

Тенерифе е испански остров и е част от Канарските острови. Той е с население от над 898 000 души и се простира на площ от над 2000 квадратни километра. Той е най-гъсто населеният остров от всички Канарски острови и привлича огромно количество туристи от цял свят. Най-големият град на острова е Санта Крус де Тенерифе (Santa Cruz de Tenerife).

Остров Тенерифе привлича милиони туристи всяка година с разкошната си природа и великолепния си климат. На него има много красиви зелени долини, огромни пустинни полета от застинала лава, както и невероятно примамливи плажове със златист пясък. Тъй като островът е с различна надморска височина в различните си части, на него има огромно разнообразие от растителни видове. На него растат над 1200 вида различни растения, като някои от тях не се срещат на други места на планетата. Драконовото дърво, което в цял свят може да се види само като вкаменелост, расте именно на Тенерифе.

Фауната на острова не е много разнообразна, тъй като има не повече от стотина вида животни. Северната част е подходяща за туристи, които предпочитат спокойната почивка. Плътността на застрояване не е много голяма, за разлика от южната част, която представлява гъсто населена курортна зона. Град Канделария (Candelaria) е един от религиозните центрове на острова, към който всяка година се насочва огромно количество поклонници.

"Аква тур" предлага на място

възможности за много екскурзии.

Едната е обиколка на остров Тенерифе с посещение на национален парк "Тейде". Първата спирка е на плажа с най-черния пясък на острова, след което ще се посетят историческите Гигантски скали и евкалиптовите дървета. След това се отива до резерват за камили, където по желание можете да яздите камили и да опитате две местни напитки, наречени The Viagra и Barraquito. Продължава се към град Феникс Тенерифе, който е разрушен през 1706 г. от лавата на вулкана и по-късно е възстановен. На следващата спирка се правят безплатни дегустации на местни вина, ликьори, сирена, местни моджо сосове и ще бъдат опитани кремове от алое вера. След дегустациите се пътува до Драго Миленарио, дървото на повече от 1000 години и там ще видите най-големия фикус на острова. В Пуерто де ла Круз се обядва в красив канарски ресторант. Последната спирка е при вулкана Тейде, където ще се изкачите до около 2250 м, до където позволява с автобуса.

Интересна е екскурзията и до остров Ла Гомера. Пътуването е с ферибот до пристанището Сан Себастиян – столицата на остров Ла Гомера, от където започва изкачването до Национален парк "Гарахонай" – субтропична гора и биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Спирка в защитена местност "Ла Лагуна Гранде". Отпътуване през националния парк към селищата Ермигуа и Агуло – обяд в местен ресторант с демонстрация на традиционния за острова "свиркащ начин на говорене".

Интерес за туристите представлява посещението на

тематичния парк "Сиам Парк",

който е най-големият воден парк в Европа. Разположен е на площ от 185 квадратни километра в планината Адехе, в южната част на Тенерифе. Посетителите могат да сърфират на гребена на гигантски вълни, да се спускат по високоскоростни пързалки или да вдигнат адреналина си, преминавайки покрай басейн с акули. "Siam Beach" има най-високите изкуствени вълни в света, идеални за тези, които искат да овладеят изкуството на сърфирането. Така наречената "Мощна кула" е сред най-големите атракции: достига височина 28 метра и представлява вертикален плъзгач, който се спуска покрай басейна с акули.

Не на последно място на Канарските острови трябва да се види тематичният парк "Лоро Парк", разположен в курорта Пуерто де ла Крус на площ от 13,5 хектара. Това е атракция номер едно на Тенерифе и задължителна спирка за всеки посетител на Канарските острови, истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Първоначално е бил създаден като парк само за папагали, откъдето идва и името му, но в последствие се превръща в най-добрия парк в Европа. Тук може да се гледат различни представления, които се организират – шоу с тюлени, делфини и впечатляващото шоу с косатки. На територията на парка се намира и най-големият пингвинариум, осигуряващ на своите обитатели антарктически климат – в рамките на деня тук пада сняг с общо тегло 12 тона.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати