Събития

Боровец празнува Световния ден на снега на 20-ти януари

   
Боровец празнува Световния ден на снега на 20-ти януари

На 20-ти януари (събота) Боровец ще стане част от Световния ден на снега за тринадесета поредна година. С много сняг, слънце и перфектни писти тече подготовката за най-снежния празник. Създаден през 2012, Световният ден на снега (World Snow Day) е глобална инициатива на Международната ски федерация (FIS) и има за цел с различни събития да популяризира ски спортовете сред най-малките. Празникът с всяка изминала година събира все повече привърженици по целия свят.

И тази година Боровец е част от големия снежен празник с множество активности и забавления както за най-малките, така и за цялото семейство. Специално за празника, за всички деца на възраст от 7 до 13 години, дневната лифт карта ще бъде на цена 1 лев. За най-малките гости на курорта, детският парк “Борокидс” също ще бъде с вход от 1 лев. За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ски училище „Бороспорт“ ще провежда безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ АД следва години наред. През целия зимен сезон „Бороспорт“ АД осигурява безплатни лифт карти за всички ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което помага на децата да се докоснат до планината и да развият своите умения на пистите. Бороспорт е спонсор и на всички ски и сноуборд клубове в Община Самоков, като предоставя като спонсор безплатни лифт карти за цялата ски зона на всички състезатели.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати