Новини Турагенции

Профи турс прави чартъри за Канарските острови за лято 2024

   
Профи турс прави чартъри за Канарските острови за лято 2024

Канарските острови, известни с изключителната си природа и уникални атмосфера, са дом на някои от най-завладяващите и красиви дестинации в света. Тенерифе - най-големият от островите, се откроява с колекция от природни красоти, културни богатства и разнообразие от забавления, които го правят перфектно място за почивка и приключения. Посещаването на това райско кътче сега е по-лесно от всякога, благодарение на чартърните полети, които организира туроператорът "Профи турс" с "България Еър" за лято 2024.

Всеки понеделник от 15 юли до 26 август ще има директен полет по маршрута София – Тенерифе – София с техническо спиране в Малага. Тези дати са отлична предпоставка за 8-дневно приключение на Канарските острови. 

Цените започват 

от 2299 лв. на човек и включват ръчен салонен багаж с размери 56/45/25 см (до 5 кг), чекиран багаж - до 15 кг, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки на обогатен пълен пансион (закуска, обяд и вечеря + вино и минерална вода за обяд и вечеря) в четиризвездния хотел Checkin Concordia Playa. По време на програмата представител на туроператора ще се присъедини към групата. А за да гарантира максималната безопасност на туристите си, “Профи тур” включва в пакета си и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс". Включена в цената е и полудневна екскурзия в Пуерто де ла Крус с екскурзовод на български език. Курортът съчетава природни красоти и културно наследство, предоставяйки уникално изживяване на своите посетители. Сред основните атракции на Пуерто де ла Крус е Лоро парк, който предлага удивително разнообразие от тропически растения и екзотични животни. Градът е известен и с черния си вулканичен пясък на плажа Playa Jardín, създаден от архитекта и художника Кесар Манрике. С уютната си обстановка, традиционните ресторанти и чаровните магазинчета, Пуерто де ла Крус предоставя на посетителите уникална възможност да се насладят на атмосферата на истински канарски град, далеч от шума на големите курорти.

“Профи турс” са подготвили и други

интересни преживявания 

на острова. Една от най-популярните допълнителни екскурзии е тази до вулкана Тайде, който с височина от 3718 метра се издига като символ на острова. Той е една от най-важните природни забележителности в световен мащаб и определено си струва да се види. Прилежащият му национален парк е дом на интересна флора и фауна, кратери и спиращи дъха вулканични пейзажи. Определено си заслужава! За любителите на архитектурата и културата пък екскурзията до Ла Лагуна и Санта Крус е отличен избор. Сан Кристобал де Ла Лагуна, главен град през 15 в., привлича днес със своята старинна колониална архитектура. Местните забележителности са площад „Аделантадо”, църквата „Сантисимо Кристоде ла Лагуна” и стария град. От друга страна Санта Крус де Тенерифе - столицата на острова, съчетава елегантен шик с културно разнообразие. Градът изпъква с красиви градски площади като площад "Испания", площад "Канделария”, както и с други забележителности като операта „Аудиторио”, пристанището и улица „Кастило”. 

Обиколката на остров Тенерифе пък е отличен избор за всеки фен на спиращите дъха панорамни гледки. Красивата природа е много вдъхновяваща и обиколката на “Профи турс” същински обхваща най-впечатляващите места. Пътят на туристите започва от градчето Икод де лос Винос, известен винарски район, където се намира дървото - символ на Канарските острови - „Драго миленарио”. Маршрутът продължава към град Гарачико и внушителните скали, познати като „Гигантите”. Ще има и време за разходка в Плая де лас Америкас – един от основните туристически центрове на острова.

Тези и много други приключения очакват туристите на “Профи турс”! Тенерифе, със своите разнообразни красоти и богати преживявания, излъчва магията на Канарските острови. От златистите плажове на юг до вълнуващите вулканични пейзажи и чаровните градчета, островът предоставя разнообразие, което трудно може да се изчерпи. Независимо дали търсите релакс на плажа, приключение в природата или културни богатства, Канарите са правилното решение!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати