Новини Турагенции

Онекс тур стартира чартърни програми до Майорка през май 2024

   
Онекс тур стартира чартърни програми до Майорка през май 2024

Малко са местата по света, които могат да предложат на туристите си такава забележителна комбинация от зашеметяващи пейзажи, девствени плажове, пленително културно наследство и уникални преживявания в рамките на такова компактно място като Майорка. Най-големият от Балеарските острови е същинско вълшебно място, което привлича хиляди туристи вече 60 години! Той омагьосва с чаровната си атмосфера и романтични гледки, правейки го идеалното място за всяка лятна почивка.

Тези качества са причината все повече българи да избират испанския остров за ваканцията си. Това лято тази възможност ще е по-достъпна от всякога, тъй като туроператорът “Онекс тур” пуска директен чартър от София до Палма де Майорка. Тези полети ще се реализират всяка събота от 25 май до 5 октомври.

Цените на пакетите 

започват от 598 евро на човек, в които са включени самолетен билет София – Палма де Майорка - София, пътнически и летищни такси, ръчен багаж до 7 кг, чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел – летище, съответния брой нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване и медицинска застраховка.

“Онекс тур” работи с шест хотела на острова, които са 3- и 4-звездни. “Предлагаме както бюджетни, така и луксозни хотели. Особеното обаче е, че дори по-обикновените хотели в курортния град са с изключително високо ниво. Светли, чисти и спретнати, те също са страхотни! А луксозните опции са в традиционен класически стил със средиземноморски елементи, без да прекаляват и да са кичозни. Всички хотелиери залагат повече на качество, гостоприемност, интересна анимация и вкусна храна”, изтъква Яна Тошева, маркетинг мениджър на туроператора.

Има предложения, 

които са съвсем близо до Палма - главният град на острова. Тези хотели са подходящи за туристите, които си падат по градския пейзаж и искат да се насладят на някои уникални забележителности. Най-известната е катедралата Santa Maria de Palma, която се намира на брега на морето и представлява смесица от различни архитектурни стилове. Други популярни места за посещение са Кралският дворец на Алмудайна и La Lonja, известна със своите средновековни сгради и ресторанти. От към музеи също има много възможности. За семействата с деца най-препоръчван е местният аквариум, а за любителите на изкуството - Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma.

Другите селектирани хотели на острова са по-отдалечени от градския пейзаж, което предполага пълна почивка и релакс. Един от най-предпочитаните курорти е Кала Милор. Най-голямата атракция на градчето е плажът със син флаг, който е дълъг 1,8 километра и широк до 35 метра. Този плаж се радва на чист бял пясък, кристалносини води и разполага с всички удобства, които бихте очаквали от популярен ваканционен курорт. Има душове, шезлонги, спасители, барове и всякакви водни спортове, които можете да си представите. Водата тук е безопасна и плитка, което го прави добър избор за семейна почивка.

От друга страна отдалеченото крайбрежно селце Port de Sóller в северозападната част на Майорка е станало известно благодарение на историческия си трамвай, голям залив със защитено пристанище и живописна околност. Това прави мястото идеално за онези туристи, които са по-приключенски настроени и искат да опознаят по-нестандартни места. Като старо рибарско пристанище, селцето е и чудесно място за хапване на риба и морски дарове, а добре оборудваното яхтено пристанище е идеалната отправна точка за разходки с яхта и ветроходство до съседните заливи като Са Калобра.

Независимо кой от живописните градове и курорти на Майорка изберете, никой няма да ви разочарова. С топлото отношение на местните и безкрайните възможности за забавление, наистина дестинацията се е наложила като голяма сила в туризма и като синоним на качествена ваканция.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати