Турагенции

Туристическа агенция Екватор предлага атрактивни оферти за Кападокия

   
Туристическа агенция Екватор предлага атрактивни оферти за Кападокия

През 2023 г. Кападокия беше една от най-посещаваните дестинации сред българите, а интересът продължава да нараства и все повече туристи избират да се насладят на балонената феерия, която градът предлага.

Традиционно наистина балоните, които се извисяват над красивия пейзаж по изгрев слънце, са най-известната атракция, но всъщност Кападокия крие много природни и исторически забележителности, за които повечето хора дори не предполагат. Освен всичко това е отлично място за почивка и релакс, подходящ избор за всеки тип пътешественик.

“Екватор” поставя фокус именно върху по-спокойните турове. С новата си 3 и 4-дневна програма туроператорът дава идеалното решение за кратко, но развлекателно пътуване през идния сезон. Чартъри на авиокомпаниято European Air Charter ще летят всяка неделя от София и всяка сряда от Варна през март и април. 

Цените започват 

от 616 лв. на човек и включват самолетен билет с летищни такси и регистриран багаж 20 кг / 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter, 3 или 4 нощувки на база BВ (нощувка и закуска) в хотел по избор на клиента, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, вариант А) и бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ).

Интересното за този пакет е, че туроператорът е подбрал 4- и 5-звездни пещерни хотели. Те са много известни в Кападокия и представляват сгради, които директно са изсечени в скалите. В миналото всички домове са били такива и отсядането в такъв хотел създава много интимно чувство за релакс. Освен това позволява на туристите да се потопят изцяло в атмосферата на Кападокия и да се настроят за местните приключения.

Туроператорът се е погрижил да уплътни свободното време с 

разнообразни преживявания.

 Хубавото е, че “Екватор” не се е фокусирал върху най-известните туристически места, а има селекция от бутикови активности. За любителите на спокойните развлечения има турска баня и автентична вечеря в скален ресторант. Посещението на килимарски център пък е друга релаксираща екскурзия, която ще допадне на всички креативни личности и фенове на красивите интериорни решения. А защо не и да се съчетае с малко шопинг? Програмата "Въртящите се дервиши" от друга страна е чудесен избор за онези, които искат да се запознаят с този традиционен танц.

За почитателите на високия адреналин пък има няколко нестандартни предложения. Те могат да изберат между АТВ каране в скалните долини, джип холидей сафари или езда на камила.

Онези, които искат максимално да уплътнят времето си, пък могат да запишат двудневен тур. Той обикаля някои от 

най-интерсните местни забележителности. 

Започва с посещение на Панорамата на града Ортахисар. Негов основател е Св. Нино, чийто родители са едни от първите християнски заселници в местността през 4 век. С кръст от лозови пръчки, той разпространява християнското учение и върши своите чудеса. От тази площадка се вижда цялото величие на Двореца на Ортахиса. Следващата спирка е Гьореме – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО. Това е мястото с най-запазените фрески, най-ранната от която датира от 7 век. Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30. Тук могат да се видят запомнящите се стенописи на светии, на царските образи на Иисус и Дева Мария. Още част от програмата са Аванос, Пашабаг, Долината на гълъбите, Учхисар и Розовата долина.

Една от най-впечатляващите спирки на тази програма са подземните градове. Всички те са свързани помежду си и са дълбани в скалите още от VIII-VII в.пр.н.е. - 18 - 20 етажа под земята, и служели за убежище на местните хора от нападатели и диви животни. Те са устроени с жилищна площ включително трапезарии, кухни, конюшни, църкви, изби, училища и др. Невероятно и до днес недоказано от науката как са изградени до толкова уникално, че имат естествена вентилация на толкова много етажи под земята. Впечатляващо е, че тези места са били обитавани от стотици хиляди древни хора, с всички необходими помещения за хората и животните, както и с възможност да имат храна и вода за месеци наред.

Разбира се, не трябва да забравяме и най-любимата местна екскурзия - 

полетът с горещ балон. 

За всеки, който посещава Кападокия за първи път, това е най-добро решение. Освен, че полетът разкрива спирищи дъха гледки, усещането да се извисяваш с още стотици балони е просто несравнимо.

Кападокия крие много красиви гледки и хиляди възможности за вълнуващи преживявания. Този турски регион е сред най-обичаните от туристите и идеално съчетава високо качество на туристически услуги, интересни забележителности и изгодни цени.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати