Новини Транспорт

Корабна линия ще свързва Дубровник и Будва

   
Корабна линия ще свързва Дубровник и Будва

Черна гора ще има две магистрали и четири високоскоростни пътя до 2030 г. Министърът на транспорта и морското дело на Черна гора Филип Радулович обяви, че през летния сезон ще бъде отворена корабна линия Будва-Дубровник. Това ще стимулира туризма в черногорския адриатически курорт, но и ще облекчи граничния пункт Херцег Нови-Дубровник, обясни Радулович пред Радио и телевизия Черна гора (РТЧГ), пише БТА.

Министърът обяви, че очаква и отварянето на пътя Лубница-Йезерина още през първата половина на тази година. Той оцени като напълно реалистично изявлението на премиера Милойко Спаич, че Черна гора ще има две магистрали и четири високоскоростни пътя до 2030 г.

"Това пряко засяга растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) и на заетостта. Започнахме работата около адриатическо-йонийския път. Строим и работим. Имаме знанията да ръководим тази страна, както трябва. Няма да чакаме повече", декларира министърът на транспорта.

Говорейки за трудностите при отчуждаването на земи, Радулович отбеляза, че общественият интерес трябва да е пред личния.

Подобряването на транспортната свързаност е приоритет, деклариран във всички програмни документи на новото правителство на Черна гора.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати