Събития

ДБ внася проект за връщане на комплекса Камчия

   
ДБ внася проект за връщане на комплекса Камчия

Ивайло Мирчев и бившият правосъден министър Надежда Йорданова предлагат законопроект за замразяването на руски имоти у нас, собственост на санкционирани лица. Основната идея на законопроекта е връщането на санитарно-оздравителния комплекс "Камчия" - приоритет на групата, заявен през 2023 г. За това съобщи във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той дава заявка, че новият законопроект ще бъде предложен днес на групата на ПП-ДБ.

"Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон", пише той. В законопроекта се предлага и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на МВнР, с цел гарантиране на правата на трети лица, пише още Мирчев.

"Очакваме да получим подкрепа и от останалите парламентарни групи, тъй като това е от първостепенен интерес за страната ни."



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати