Новини Събития

Първата Европейска купа в паралелния сноуборд събра в Пампорово 58 състезатели

   
Първата Европейска купа в паралелния сноуборд събра в Пампорово 58 състезатели

Първите стартове в България за Европейската купа в паралелните дисциплини по сноуборд доведоха в Пампорово 58 състезатели от 9 нации. С най-голям отбор закономерно е България – 22. 

Съставът ни е воден от световните шампиони при младежите за 2023 г Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, както и от сребърния медалист от Банско Александър Кръшняк и другият ни ас Кристиан Георгиев. Четиримата се представиха много силно и на световната купа при мъжете, която бе в събота и неделя пак в Пампорово. При жените директно от Корея, където участва на младежката олимпиада идва Андреа Коцинова. Стартовете са по паралелен слалом и ще се проведат на писта „Стената“. 

Трасето е подготвено отлично от екипа на директора и на Световната купа в Пампорово Виктор Гичев (на снимката). Днес всички имаха възможност да карат на тренировъчното трасе. Квалификациите и в двата състезателни дни (23-24 януари) започват в 9,00 ч, а финалите са от 12,00 ч. Организатори на Европейската купа са Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати