Новини Събития

България се връща в по-добра зала на туристическото изложение в Берлин

   
България се връща в по-добра зала на туристическото изложение в Берлин
Щандът на България на ITB през 2023 г. беше голям и красив
  Мирослав Иванов

Българският национален щанд на най-голямото туристическо изложение в света - ITB Берлин,  се завръща в зала 3.2, в която е Европа и нашите съседки Гърция и Турция. Това съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма. През последните години страната ни беше завряна в дъното, заради нехайство по време на бившия министър на туризма Николина Ангелкова (ГЕРБ), а миналата година премина в новата зала 27. Почти винаги сме били в зала 3.2.

"Връщането ни е значителен успех за България като туристическа дестинация. Това категорично ще бъде от полза за съизложителите на българския щанд, но безспорно ще подобри видимостта и повиши посещаемостта на щанда ни по време на изложението", казаха от Министерството на туризма.

Българският щанд ще бъде организиран на площ от 500 кв. м, като към момента участие са потвърдили 41 туристически фирми и общински администрации.

ITB ще се проведе от 5 до 7 март 2024 г. в Берлин, Германия. От 2023 г. изложението се провежда в нов формат и е предназначено само за професионалисти в бранша. ITB е най-престижното събитие за туристическата индустрия. В него ще се включат повече от 5 500 изложители от над 161 страни. Изложението се организира на площ от 160 000 кв. м., като същевременно е и водеща B2B платформа за всички туристически изложения в световен мащаб.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати