Новини Хотели

Най-тънкият хотел в света е в Торино

   
Най-тънкият хотел в света е в Торино

Проект за хотел на Алесандро Антонели е превърнал пространствените ограничения във възможности – изключително актуална тема в момента. С Casa Scaccabarozzi в Торино архитектът е оползотворил във височина капацитета на застрояване, позволен в района. 

В четвъртия по големина град в Италия в края на XIX в. е изградена пететажна сграда за хотелиерски цели, която се откроява на хоризонта благодарение на високия си и строен силует и облицовката си с плочи, които озаряват зданието с жив червен цвят. С необичайната си тънка и остра форма на „парче полента” Casa Scaccabarozzi и до днес е най-тънкият хотел в света.

„Във времена, когато архитектурата в сектора на хотелиерството (но не само) често е подчинена на маркетинговите изисквания, които се стремят към най-крайните приумици – най-високия, най-големия, най-луксозния хотел и т.н., – този проект приема предизвикателството на суперлативите с ирония и закачливост, представяйки се като „най-тънкия хотел в света” и отново насочвайки вниманието ни към тема, скъпа за историята на архитектурата: екзистенцминимумът, минималното пространство с висока функционалност, което може ефективно да отговори на основните и неотменими нужди на индивида“, е обосновавал проекта си Антонели.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати