Анализи

Родос, Сплит и Истанбул - най-добрите дестинации за соло пътешественици

   
Родос, Сплит и Истанбул - най-добрите дестинации за соло пътешественици

Гръцкият остров Родос, хърватският град Сплит и турският мегаполис Истанбул са на първите три места в списъка "Топ 20 на европейските градове за индивидуални пътешественици", който включва дестинации, оценени като атрактивни за хора, които пътуват самостоятелно, съобщава турският новинарски сайт "Хюриет дейли нюз", пише БТА. Остров Родос оглавява списъка, хърватският град Сплит заема второ място, а космополитният Истанбул се нарежда на трето място в класацията, изготвена в резултат на коментари на пътници на унгарската авиокомпания Уиз Ер (Wizz Air) в популярната туристическа платформа Tripadvisor.

В "Топ 20 на европейските градове за индивидуални пътешественици" прави впечатление отсъствието на градове като Лондон, Париж и Рим, което предполага, че по-малките по размер градове, както и градовете, които са по-малко популярни, стават все по-атрактивни за индивидуално пътуващите туристи.

"Истанбул може да се похвали със 67 процента одобрение от туристите, което му спечели петзвезден рейтинг. По-специално ресторантите в града получиха 71 процента одобрение за отлични постижения, което е изумително", се посочва в доклад към класацията, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

"Самостоятелно пътуващите туристи предпочитат дестинации, които да ги забавляват, а градовете в нашия списък отговарят на това очакване", е казал изпълнителният директор на Wizz Air Андраш Радо, цитиран от сайта.

Списъкът има за цел да помогне на хората, които пътешестват самостоятелно, при избора на дестинации, които ще им гарантират приятни емоции и преживявания. Високата оценка за Истанбул се дължи на разнообразните му атракции, а изключителните ресторанти му придават допълнителен чар, посочва още "Хюриет дейли нюз.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати