Оферти

Бурнос Айрес, водопадите Игуасу и Рио де Жанейро

   
Бурнос Айрес, водопадите Игуасу и Рио де Жанейро

Дата Цена Запитване
25.04.2024 6436.00 лв Запитване
 

Програма

Аржентина и Бразилия,пътешествието, което ви предлагаме е наистина невероятно. Гаучоси впампата и красиви исторически сгради, гарнирани с най-добрия стек и  аржентинско танго – това е Аржентина. Малко известен факт е обаче, че в Буенос Айрес се намира една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г.от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. Старият театър Teatro Gran Splendid от 1919  г.,със своята невероятна архитектурна стойност, е преустроен в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  в оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! Също като грандиозното шоу на водния феномен водопада Игуасу, също като магията на Боса Нова, която оглася великолепния Рио де Жанейро навсякъде. Просто трябва да се преживее! 

1 ДЕН –25.04.2024 Среща в 17.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.40ч.  полет София – Рим с “ITA Airways”. Пристигане в Рим в 20.35ч. В 22.30ч. полет Рим - Буенос Айрес с „ITA Airways“. 

2 ДЕН – 26.04.2024 Пристигане в Буенос Айрес 07.30ч. сутринта.  Трансфер до хотел.Свободно време за първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка. Нощувка в Буенос Айрес.
 
3 ДЕН – 27.04.2024 Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”, най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото.  Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града - театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва
гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации...Вечерта ще имате свободно време и нощувка.
 
 
4 ДЕН – 28.04.2024  Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.
 
5 ДЕН – 29.04.2024Този ден ви  предлагаме по желание:
1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео* с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. *
или
2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento)* - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.).  Градът е известен със своите исторически места, част от сметовното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 
6 ДЕН – 30.04.2024 Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване - екскурзия с корабче по делтата на р.Парана*. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес. Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини.  Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  - една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! А вечерта, хайде на една незабравима вечер с много танци – посещение на танго шоу*. Нощувка.
 
 
7 ДЕН – 01.05.2024  Закуска. Днес ще напуснем очарователния Беунос Айрес и с полет на LATAM„ ще отпътуваме за водопадите Игуасу. Трансфер до хотела и нощувка  от аржентинската страна на водопада.
 
 
8 ДЕН – 02.05.2024 Закуска. От аржентинска страна започва нашата разходка сред водната феерия на този удивителен природен феномен – водопадите Игуасу. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх, ще се разходим и над самите каскади на водопадите. По желание посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвайкъдето се намира Пирамидата, символизираща трите страни*. От мястото се открива и красива панорамна гледка към р.Парана. После ще преминем за нощувка в Игуасу от бразилска страна.

9 ДЕН – 03.05.2024 Закуска. Следва посещение на впечатляващите водопади от бразилска страна. Те са образувани  преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света В зависимост от наличието на вода в  реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.Количеството на водата, която се спуска,  достига от  500 до 6500 м3 в секунда. И тяхната форма е също уникална - подкова с дължина 2700 м. Досегът с този природен спектакъл , гарантирано ще ви донесе поредното прекрасното изживяване в това пътуване. Имате и възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите, или да полетите над тях с хеликоптер, което вече си е истинско приключение*. След това ще посетим и Птичия парк, където ще видим на живо най-интересните птичи представители от фауната на Южна Америка. Вечерта може да завърши с много веселие на шоу- програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай, Аржентина и включена вечеря с най-вкусните стекове в света*. Нощувка

10 ДЕН – 04.05.2024 Закуска. Ще отпътуваме от това вълшебно място, за да кацнем по-късно в един от най-грандиозните градове на света - Рио де Жанейро. Трансфер до хотела, разположен до световноизвестния плаж Копакабана и време за разходка по целия залив, където е и красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Време е и за първия коктейл по залез слънце! Нощувка.
 
11 ДЕН -05.05.2024  Закуска. Започваме нашата туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър и на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон. Разбира се, най-вълнуващото място, което предстои да посетим е в планината Сера де Кариока, част от Националния парк Тиджука. Тук на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос – величественият  символ на града. В този момент, оставяме емоцията във ваши ръце!  Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, за да опитаме типичните ястия за Бразилия. След чаша бразилско кафе за освежаване,  ще отидем на другото  емблематично място в Рио -  „Захарната глава”. До там ще се изкачим с два кабинкови лифта и пред нас ще се открие най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Можем да завършим деня с танци и да отидем на изключително интересното шоу „Ginga Tropical*.  Веселието е  на макс и сред пъстрата смесица от различни националности, ще се насладите на бразилски ритми с  пищни  костюми, ще можете  дори да вземете и своя урок по самба. Настина ще усетите Бразилския темперамент с цялата му сила! Нощувка.

12 ДЕН – 06.05.2024 Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – Полудневна екскурзия до чаровното градче Нитерой, по време на което ще пресечете залива Гуанабара по най-дългия мост . Ще научите за старата столица на щата Рио и как името идва от местния език тупи. По време на обиколката ще посетите центъра на Niterói и Niemeyer Way,което е една поредица от творби на известния архитект Оскар Нимайер. Обекти като популярния театър на Оскар Нимайер, фондация Оскар Нимайер и мемориалът на Роберто Силвейра се простират на 11 километра в крайбрежните квартали на града. Ще посетите площад Жуселино Кубичек, по желание може да посетите музея за съвременно изкуство Niterói, известен сред местните като „MAC“ . Насладете се на интересната и изобретателна форма на това, което се смята за едно от най-великите произведения на Нимайер. В края на екскурзията ще направите спирка на рибния пазар São Pedro, където се предлага прясна риба и морски дарове*.  Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта -разходка,шопинг, коктейл.... кой-каквото пожелае. Нощувка.

13 ДЕН – 07.05.2024 Закуска.  Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис с исторически привкус и  включен обяд*Петрополис е община в Югоизточна Бразилиякъдето се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ и затова е наречен „Имперския град”. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис, което ще ви даде още един поглед към многоликата Бразилия Връщане в хотела в Рио към 16.00 ч.  След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в града. Това е идеалното място за  снимки на залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или  Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи доста атрактивно  центъра на Рио. Нощувка.
 
14 ДЕН – 08.05.2024 Закуска. Свободно време за лични интереси, при желание и възможност във времето може да посетите:
Ботаническата градина в Рио (транспорт и вход се заплащат допълнително).
- Стадион Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (транспорт и вход се заплащат допълнително).
- Преставителния магазин на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн“ или разходка с туристическо трамвайче, до чаровния квартал Санта Тереза, с криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение.След обяд, трансфер до летището. В 14.25ч.  за полет Рио де Жанейро – Рим с „ITA Airways“.
 
15 ДЕН -  09.05.2024 Пристигане в Рим в 06.45ч. В 16.00ч. полет Рим-София с „ITA Airways“.

https://www.2mko.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%8F/%D0%B1%D1%83%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%B0%D0%B9%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B3%D1%83%D0%B0%D1%81%D1%83-%D1%80%D0%B8%D0%BE-%D0%B4%D0%B5-%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D1%80%D0%BE-%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0/1752



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати