Новини Събития

Нощното каране на Витоша започва от 26 януари

   
Нощното каране на Витоша започва от 26 януари

Нощното каране на Витоша започва от 26 януари (петък), съобщиха от "Витоша ски" на страницата си във Фейсбук. Цените на картите остават без промяна и ще бъдат: 40 лв. за възрастен, 30 лв. за ученици, студенти и пенсионери, и 5 лв. за деца до 12 години. Лифт карта може да се купи от касата на място, с работно време от 18:00 до 21:00 часа, като може да се плати и с банкова карта.

Нощно каране ще има всяка седмица от сряда до събота (включително) при благоприятни метеорологични условия, информираха още от "Витоша ски" на сайта си. Оттам посъветваха желаещите да следят прогнозата за времето и сайта им, където до 17:30 часа на конкретния ден ще информират, ако нощно каране няма да има.

Вечерното каране се обслужва от лифт Витошко Лале 1 с работно време от 18:30 до 22:00 часа. До пистата се стига с автомобил и има безплатен паркинг за скиорите. На място няма ски/сноуборд гардероб и не се предлага екипировка под наем, посочиха още от "Витоша ски".

От 14 януари два аварийни екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община превозват деца, придружени от поне един родител, които искат да карат ски на Витоша. Инициативата обяви кметът на София Васил Терзиев. Осигурен е транспорт на малките скиори с оборудване от местността "Витошко лале" до местност "Морени". Зоната от "Морените" до хижа "Алеко" е пешеходна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати