Новини Транспорт

Ryanair сключи партньорство с туристическа онлайн платформа

   
Ryanair сключи партньорство с туристическа онлайн платформа

Нискотарифният авиопревозвач Ryanair е договорил първото си споразумение за партньорство с онлайн туристическа платформа. Компанията води дългогодишен спор с платформите за онлайн резервации и неведнъж ги е окачествявала като "пиратски", съобщи ДПА, цитирана от БТА. Базираната в Дъблин авиокомпания съобщи, че туристическата платформа "лавхолидейс" (loveholidays) вече ще предлага полетите на "Райънеър" като част от своите пакетни пътувания.

По-рано ирландският превозвач изразяваше недоволството си от туристически платформи, твърдейки, че те са продавали билети за полетите му без негово позволение.

Миналата седмица Ryanair подчерта, че платформи като "Киви" (Kiwi), "Оподо" (Opodo), "иДриймс" (eDreams) и "ластминът" (lastminute) карат пътниците да плащат повече от обикновено за пътуванията. Има и проблем с това, че данните за контакт на пътниците не се предават на Ryanair,  което затруднява предоставянето на актуализации за пътуване и обработката на възстановяването на средства. Партньорството между Ryanair и Loveholidays е "прозрачно", тъй като пътниците няма да плащат повече, отколкото ако резервират директно през авиокомпанията, а тя ще получава точни данни за контакт с клиентите си. Loveholidays е третият по големина доставчик на пакетни ваканции във Великобритания и най-голямата онлайн туристическа платформа в страната.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати